"Ανοίγουν" τέλη Σεπτεμβρίου τα καταστήματα στη κεντρική πλατεία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

"Ανοίγουν" τέλη Σεπτεμβρίου τα καταστήματα στη κεντρική πλατεία

Αφετηρία για να ανατραπούν τα αρνητικά σχόλια όσον αφορά στην παράδοση του έργου θεωρεί η Δημοτική Αρχή την επανέναρξη, από τις προηγούμενες ημέρες, των εργασιών ανάπλασης της κεντρικής πλατείας.
Όπως δήλωσε στο «Θ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Ριζάς, μέχρι σήμερα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι καθαιρέσεις στο τμήμα που προβλέπεται, δηλαδή μέχρι το ύψος της Εθνικής Τράπεζας. Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να φτάσουν και οι γρανίτες, ενώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να είναι έτοιμη η πλατεία για να τοποθετηθούν και πάλι τραπεζοκαθίσματα στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος από το ύψος του «Αθανασίου» μέχρι και το «Λωτό».

Η Δημοτική Αρχή θεωρεί ότι, όταν οι Καλαματιανοί αρχίσουν να επιστρέφουν και πάλι στην πλατεία για τη διασκέδασή τους, αυτή θα είναι έτοιμη, μειώνοντας έτσι σε μεγάλο βαθμό και τα οικονομικά προβλήματα στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Από την άλλη πλευρά, στο από πάνω τμήμα της, στο χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από τον «Αθανασίου» και τον παλιό «Μούστο», έχει ήδη αρχίσει η στρώση των κυβόλιθων.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες, κατά τη διάρκεια των καθαιρέσεων, το συνεργείο προκάλεσε τοπική βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νερό για κάποιο διάστημα τμήμα της περιοχής. Για το πρόβλημα ενημερώθηκε άμεσα συνεργείο της ΔΕΥΑΚ, που επενέβη διορθώνοντάς το.
Από εκεί και πέρα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Ριζά, για το βόρειο τμήμα της πλατείας, θα αρχίσει να κατασκευάζεται μια λωρίδα περίπου 2,5 μέτρων με κυβόλιθους, ώστε να σχηματιστεί το πεζοδρόμιο μεταξύ των οδών Γιατράκου και Κροντήρη και να μειωθούν τα προβλήματα των εκεί καταστημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages