Λουκέτο στο Δήμο Καλαμάτας στις 29 και 30 Αυγούστου προτείνει το «Δίκτυο» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Λουκέτο στο Δήμο Καλαμάτας στις 29 και 30 Αυγούστου προτείνει το «Δίκτυο»

Το κλείσιμο του Δήμου Καλαμάτας στις 29 και 30 Αυγούστου, προτείνει το Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, ως πράξη αντίδρασης για τις επιπλέον περικοπές των πόρων της αυτοδιοίκησης που αποφάσισε η κυβέρνηση, περικοπές που και η παράταξη του Σταμάτη Μπεχράκη τονίζει ότι οδηγούν τους Δήμους σε κατάρρευση. Υπέρ του κλεισίματος των Δήμων, κάποια στιγμή προσεχώς και όχι σε συγκεκριμένη ημερομηνία, έχει ταxθεί και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου.
Στην πρόταση του Δικτύου Ενεργών Πολιτών σημειώνονται τα εξής: «Με την απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον μνημονιακές περικοπές κατά 30% στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσα στον Αύγουστο, αυτή ωθείται σε κατάρρευση. Με τον πλέον αποφασιστικό τρόπο αγωνιζόμαστε σαν Δίκτυο Ενεργών Πολιτών, μαζί με όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, να μην καταρρεύσουν οι Δήμοι και κατ’ επέκταση ο κοινωνικός ρόλος της Αυτοδιοίκησης, για την αποφυγή της αδυναμίας πληρωμής μισθών των εργαζομένων της και την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της προς τρίτους.
Η αυτοδιοίκηση ακόμα και τώρα, παρά τις αλλεπάλληλες περικοπές που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, είναι η τελευταία γραμμή άμυνας στην διάλυση του κοινωνικού κράτους. Είναι φορέας σε εθνικό επίπεδο κοινωνικής αλληλεγγύης και συνοχής, με κοινωνικές δράσεις διαχρονικές αλλά και απότοκες της οικονομικής κρίσης. Είναι αυτή που σηκώνει το βάρος της κοινωνικής πολιτικής του κράτους, έχοντας οργανώσει ένα εκτεταμένο δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και ιδιαίτερα τους φτωχούς, τους ανέργους και τους οικονομικά ασθενέστερους.
Οι Παιδικοί Σταθμοί, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα κοινωνικά παντοπωλεία, τα μέτρα για την ενίσχυση φτωχών, αστέγων, η παροχή συσσιτίων, ρούχων, φαρμάκων και άλλα, είναι κάποιες από τις δομές που αναγκαστικά θα κλείσουν και κατ’ επέκταση θα λείψουν από τους συμπολίτες μας που τόσο έχουν ανάγκη.
Προτείνουμε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να αποφασίσει το συντονισμό της διαμαρτυρίας των δημοτών της Καλαμάτας τις ημέρες που θα διεξάγεται το έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ.
Την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Αυγούστου να παραμείνει κλειστός ο Δήμος Καλαμάτας και να διοργανωθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας φορέων, εργαζομένων του Δήμου και δημοτών έξω από το Δημαρχείο το πρωί της πρώτης μέρας του έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages