Αποκαρδιωτική η εικόνα στην κτηματαγορά - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αποκαρδιωτική η εικόνα στην κτηματαγορά

Μόνο ως αποκαρδιωτική θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τους τελευταίους μήνες η κίνηση στην κτηματαγορά της Καλαμάτας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Όπως μας έλεγαν επαγγελματίες που κινούνται χρόνια στο χώρο αυτό, η φράση που αποτυπώνει την παρούσα κατάσταση είναι «δεν κουνιέται φύλλο»: «Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συμβολαιογραφικές πράξεις είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Το δε ποσοστό της μείωσης στον τομέα αυτό υπολογίζεται στο 80% περίπου».
Από την άλλη πλευρά, όμως, σημείωναν ότι ακόμα δεν παρατηρείται «τραγική» πτώση στις τιμές των ακινήτων.
Φυσικά υπάρχει μια αισθητή μείωση, τόνιζαν, αλλά δεν έχει οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις. «Βεβαίως, αυτό ισχύει για όσους έχουν τη δυνατότητα να αντέχουν στο κλίμα οικονομικής δυσπραγίας, που έχει σαρώσει και την περιοχή μας. Γιατί υπάρχουν και ιδιοκτήτες οι οποίοι, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στα έξοδά τους, πουλάνε σπίτια και οικόπεδα σχεδόν σε τιμή κόστους», σχολίαζαν στο «Θ». Όπως συμπλήρωναν, όμως, από τη στιγμή που η αγορά είναι παγωμένη, δεν μπορεί να υπάρξει ακριβές νούμερο που να δείχνει το ποσοστό πτώσης στις τιμές των ακινήτων.
Στο μεταξύ, σε έρευνα της Τράπεζας της Ελλάδος που δόθηκε προχθές στη δημοσιότητα, οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) το β΄ τρίμηνο του 2012 ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 10,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Μεγαλύτερη υποχώρηση παρατηρείται στα παλαιότερα ακίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages