Αυτοψία Αλευρά στη φωτιά στα Πηγάδια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Αυτοψία Αλευρά στη φωτιά στα Πηγάδια

ΤΕΛΙΚΑ ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς , μετέβει για αυτοψία και ενημέρωση στην Περιοχή Πηγάδια Ταϋγέτου που από χθες βράδυ εκδηλώθηκε πυρκαγιά.
‘Όπως ενημερώθηκε από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας Βασίλη Καπέλιο, η φωτιά εκδηλώθηκε κατά την 01:00 π.μ σε δύσβατη περιοχή. Η επέμβαση της υπηρεσίας ήταν άμεση με επίγεια μέσα, και παρά τους ισχυρούς ανέμους μπόρεσαν να ελέγξουν και να περιορίσουν την έκτασή της .
Ο Αντιπεριφερειάρχης, ανέφερε ότι επειδή τα εναέρια μέσα ( Canadair και Pzl) λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν ήταν δυνατό να προσεγγίσουν και να κάνουν ρίψεις νερού, ζήτησε την συμβολή ελικοπτέρου για να περιοριστεί όσο το δυνατό ο κίνδυνος αναζωπύρωσης. Εξέφρασε την ικανοποίησή του στον Διοικητή της Πυροσβεστικής για την γρήγορη επέμβαση της υπηρεσίας, καθώς και την εθελοντική ομάδα «ΓΑΙΑ», που από την πρώτη στιγμή συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Επίσης συντόνισε από κοινού μαζί με τον Διευθυντή Δασών Καλαμάτας Γεώργιο Σωτηρόπουλο και τον Δασάρχη Σπύρο Κατσίποδα - που και οι δύο βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στον τόπο της πυρκαγιάς - την διάνοιξη δασικών δρόμων για την διευκόλυνση πρόσβασης των οχημάτων της πυροσβεστικής καθώς και για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών , με μηχανήματα της Π.Ε Μεσσηνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages