Ι. Καρνέσης: «Πληρώστε τα διόδια για να γίνουν οι αυτοκινητόδρομοι» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ι. Καρνέσης: «Πληρώστε τα διόδια για να γίνουν οι αυτοκινητόδρομοι»

Απολογητικός (ζητώντας συγνώμη για την καθυστέρηση παράδοσης – για πόσο ακόμα- του τμήματος Παραδείσια – Τσακώνα του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας) και απειλητικός (αν δεν πληρώνουμε τα διόδια οι δανείστριες τράπεζες θα σταματήσουν την κατασκευή των τμημάτων Τρίπολη – Καλαμάτα και Λεύκτρο – Σπάρτη), εμφανίσθηκε σήμερα στην Καλαμάτα ο Διευθυντής της ΕΥΔΕ του Υπουργείου Μεταφορών Ιωάννης Καρνέσης.
Ο κ. Καρνέσης συμμετείχε σε δύο συσκέψεις, μία στο Διοικητήριο της Μεσσηνίας και μία στο Δημαρχείο της Καλαμάτας.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΣ
Ο κ. Καρνέσης αρχικά ανακοίνωσε ότι οι κόμβοι Θουρίας (δυτική απόληξη στο δρόμο Μεσσήνης) και Κυπαρισσίας θα δοθούν στην κυκλοφορία αρχές Σεπτεμβρίου, διευκρινίζοντας ιδιαίτερα για τη δυτική απόληξη πως δεν θα δοθεί στην κυκλοφορία αν δεν επιλυθούν τα ζητήματα πρόσβασης στις παρόδιες ιδιοκτησίες.

Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, ο κ. Καρέσης διαμήνυσε «μην ζητάτε της μάνας σας τα χάδια», λέγοντας πως όποιες ιδιοκτησίες έχουν πρόσβαση από μία δίοδο, δεν θα δημιουργείται άλλη, ακόμα και αν η απόσταση είναι μεγάλη, ενώ δεν υπάρχουν χρήματα για ικανοποίηση άλλων αιτημάτων.

Επίσης, χαρακτήρισε περίπλοκο το θέμα αποκατάστασης των ζημιών από το Μορέα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι από λίγο έως πολύ κάποιες από αυτές θεωρούνται «παράπλευρες απώλειες».
Για τα διόδια και συγκεκριμένα τα παράπλευρα, ο κ. Καρνέσης, είπε ότι η σύμβαση παραχώρησης προβλέπει ότι απαγορεύεται η εγκατάστασή τους από τον κόμβο Καρέλια του περιμετρικού δρόμου και προς Καλαμάτα και όχι σε άλλα σημεία, ενώ επέστησε την προσοχή πως αν δεν πληρώνονται τα διόδια ή μειωθούν υπάρχει κίνδυνος οι παραχωρησιούχες τράπεζες να σταματήσουν τη δανειοδότηση. Μάλιστα, ως κίνητρο, είπε ότι τα χρήματα που εισπράττονται από την Κόρινθο και κάτω, υποχρεωτικά δίνονται στο έργο (;).
ΠΑΡΑΔΕΙΣΙΑ- ΤΣΑΚΩΝΑ
Για το τμήμα Παραδείσια – Τσακώνα, αυτή τη φορά δεν δόθηκε ημερομηνία παράδοσης του έργου, αφού ο κ. Καρνέσης «κάηκε στο χυλό…» με τόσες φορές να ανακοινώνει ημερομηνίες και καμία να μην τηρείται.
Έτσι, αφού ζήτησε συγνώμη από τους Μεσσήνιους για την καθυστέρηση του έργου, είπε ότι απομένουν ελάχιστες εργασίες και θα παραδοθεί κάποια στιγμή το Σεπτέμβριο.
ΈΚΡΗΞΗ ΝΤ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ
Λίγο το ένα, λίγο το άλλο, εξερράγη η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, η οποία απάντησε στον κ. Καρνέση πως όταν ένα έργο 11 χλμ., έχει στοιχίσει 300 εκατ. ευρώ και έχει κάνει 21 χρόνια να παραδοθεί, κανείς δεν κάνει χάρη στους Μεσσήνιους που το φτιάχνει.
Η αντιπεριφερειάρχης, τόνισε επίσης, ότι η Περιφέρεια δεν υποχωρεί καθόλου στα ζητήματα αποκατάστασης των ζημιών από το Μορέα και πρόσβασης των ιδιοκτητών στις περιουσίες τους, ενώ εξακολουθεί να μην έχει αλλάξει άποψη για τα διόδια, απαντώντας στην ουσία στο πρόσφατο δημοσίευμα του pelopsnews, χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι τελικά δεν θα μπουν διόδια ***
ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Επίσκεψη πραγματοποίησε ο κ. Καρνέσης Ιωάννης, και στο Δημαρχείο, όπου μετείχε σε σύσκεψη με το Δήμαρχο, υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους από τoν Άρι, τη Θουρία, το Πήδημα, το Ασπρόχωμα και την Καλαμάτα με αντικείμενο την επίλυση προβλημάτων που δημιουργούνται από την κατασκευή του Εθνικού δρόμου αλλά και του Περιφερειακού δρόμου της Καλαμάτας.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Καρνέση για την συνεισφορά του στον εντοπισμό και την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων από την κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων και τόνισε ότι στις μηνιαίες συναντήσεις συζητούν τεχνικά και όχι οικονομικά (θέμα του υπουργείου) ζητήματα.
Όπως τονίσθηκε στη συνάντηση: Δε θα δοθεί στην κυκλοφορία ο κλάδος της Μεσσήνης εάν δε λυθούν όλα τα θέματα που έχουν σχέση με τις προσβάσεις σε ιδιοκτησίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages