ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ – ΛΙΓΝΙΤΟΣΗΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ – ΛΙΓΝΙΤΟΣΗΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αντίθετο στην επένδυση στα Γεράνεια Όρη για εγκατάσταση αιολικών πάρκων τάχθηκε απόψε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Παρών στη συζήτηση του θέματος, ήταν και ο Δήμαρχος Λουτρακίου κ. Λογοθέτης, ενώ ο Περιφερειάρχης Π. Τατούλης δήλωσε ότι η περιφέρεια θα είναι αντίθετη και σε οποιαδήποτε θετική απόφαση του ΥΠΕΚΑ.
Το έργο αφορά την εγκατάσταση στα Γεράνεια όρη, αιολικών πάρκων ισχύος 123 MW.
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Κατά τη συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα των πυρκαγιών, όπου ο κ. Τατούλης, μίλησε για εμπρησμούς, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν από πού μπαίνουν οι φωτιές. Επίσης, είπε ότι φέτος εκδηλώθηκαν λιγότερες πυρκαγιές, αλλά η έκταση που έχει καεί τριπλάσια.
ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΊΟ - ΛΙΓΝΙΤΟΣΗΜΟ
Ακόμα, ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα συζητηθεί το θέμα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα λιγνιτωρυχεία στη Μεσσηνία.
Στο μεταξύ, σε επερώτηση του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Γόντικα για το λιγνιτόσημο στη Μεγαλόπολη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, είπε:
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «απαλλάξαμε τον πόρο αυτό από μικρά και πελατειακά έργα και το κατευθύναμε στη δημιουργία υποδομών για τη μεταλιγνιτική περίοδο της Μεγαλόπολης» και πρόσθεσε ότι «παράλληλα οφείλουμε να ενισχύσουμε τη λειτουργία του εργοστασίου της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη, και μάλιστα με συγκεκριμένα μέτρα και ιδίως λιγνίτη καλής ποιότητας, ο οποίος θα λειτουργήσει και θετικά σε ζητήματα δημόσιας υγείας. Από τη μέχρι τώρα χρήση του, κακής ποιότητας, λιγνίτη υπάρχει ιδιαίτερη ρύπανση και δημιουργείται παράλληλα η αναγκαιότητα για την ύπαρξη νέας επιδημιολογικής μελέτης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages