Παύλος Γκραίκης: Θα έχουν πάρει μέτρα για τους πολίτες σε φέρετρο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Παύλος Γκραίκης: Θα έχουν πάρει μέτρα για τους πολίτες σε φέρετρο

Με σκληρά λόγια στράφηκε κατά των κυβερνώντων ο πρόεδρος του εμπορικού τμήματος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Γκραίκης, αναφορικά με τα πρόστιμα που προβλέπεται να επιβληθούν στους επαγγελματίες – επιχειρηματίες στο πλαίσιο του νέου φορολογικού κώδικα. Μεταξύ άλλων, σχολίασε: «Θα έχουν πάρει μέτρα για τους πολίτες που είναι στο φέρετρο». Ο κ. Γκραίκης μίλησε, επίσης, για τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο με τους τραπεζικούς διαμεσολαβητές, στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργανώθηκε, προκειμένου να μείνουν ενήμεροι οι επιχειρηματίες για το ζήτημα των δανείων τους και το πώς μπορούν να τα διευθετήσουν και να χειριστούν καλύτερα το υπολειπόμενο ποσό. Παράλληλα, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην παρουσία του στη διημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας για το νέο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στο μέλλον ο θεσμός, σχολιάζοντας πως παρατηρείται ένας τραγέλαφος, να θέλει το κράτος, από τη μία πλευρά, να αναδιαρθρώσει και να συρρικνώσει τον εαυτό του και, από την άλλη, να απαρνιέται το θεσμοθετημένο ρόλο τους.
  Τραπεζική διαμεσολάβηση και «πυροδάνεια»
Όπως ανέφερε ο κ. Γκραίκης, «το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, αν και κρατήθηκε όρθιο από τις θυσίες του λαού, δεν έχει δείξει τις καλές προθέσεις του για τη διατήρηση της επιχειρηματικότητας, για καλή συνεργασία, προς όφελος της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας κι αυτών των ιδίων των τραπεζών. Τόσο ο επιμελητηριακός θεσμός όσο και εγώ προσωπικά, όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης δεν παραθέτουμε μόνο τη διαφωνία μας, αλλά προσερχόμαστε με προτάσεις, αναζητώντας λύσεις βιωσιμότητας και όχι αφανισμού. Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ήταν τόσο μεγάλο που η αίθουσα ασφυκτιούσε. Έγιναν αναλύσεις από τους ειδικούς για τα ζητήματα, τις δυνατότητες και τα περιθώρια των επαγγελματιών να διευθετήσουν τις οφειλές τους, όχι μόνο προς όφελός τους, αλλά και προς όφελος του τραπεζικού συστήματος και της εθνικής οικονομίας. Ουδείς παραγνωρίζει ότι οι τράπεζες έδωσαν χρήματα και στόχος τους πρέπει να είναι να τα ξαναπάρουν πίσω και όχι να αφανίσουν τον επιχειρηματικό κόσμο, παίρνοντας την περιουσία του. Σημαντικό είναι και το θέμα που αφορά στα “πυροδάνεια”, είτε αυτά έχουν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου είτε όχι. Το σκεπτικό είναι ότι ο δανειολήπτης δε θέλει να φάει τα χρήματα της τράπεζας, αλλά να πληρώσει με βάση τις δυνατότητες που έχει. Θάρρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages