ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας: 120 δόσεις ζητούν οι επαγγελματίες για όλα τα χρέη σε ΔΟΥ και ΕΦΚΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας: 120 δόσεις ζητούν οι επαγγελματίες για όλα τα χρέη σε ΔΟΥ και ΕΦΚΑ

 


Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών και το Γραφείου Πρωθυπουργού.

Θέμα: Ολιστική ρύθμιση 120 δόσεων για όλα τα χρέη προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Αναφορικά με την ρύθμιση των 120 δόσεων, είναι θετικές όλες οι βελτιώσεις, όπως η μείωση της ελάχιστης δόσης, η μείωση του επιτοκίου, η δυνατότητα να συμπεριληφθούν οι υποχρεώσεις και του 2019, ωστόσο η δυνατότητα συμμετοχής μόνο των συνεπών οφειλετών, που εντάχθηκαν και τήρησαν την προηγουμένη ρύθμιση των 100 δόσεων, όπως καταλαβαίνετε αποκλείει μεγάλο μέρος επιχειρήσεων που επλήγησαν από τη δεκαετή οικονομική και η διετή υγειονομική κρίση με αποκορύφωμα την εκτόξευση του ενεργειακού κόστους.
Η ΓΣΕΒΕΕ έχει προτάξει την ανάγκη εφαρμογής μιας νέας γενναίας ρύθμισης οφειλών 120 δόσεων, στην οποία να μπορούν να ενταχθούν όλες οι οφειλές προς το Δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΟΤΑ). Δυστυχώς, ή κυβέρνηση δεν υιοθέτησε την πρόταση αυτή και με τον Ν. 5036/2023 που ψηφίστηκε πρόσφατα είναι σε ισχύ ένα σύνθετο σύστημα ρύθμισης οφειλών, το οποίο ακόμα χρήζει διευκρινήσεων σε επιμέρους διατάξεις του, ενώ φαίνεται πως δεν θα είναι αρκετό για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.
Δεδομένης της σοβαρότητας της κατάστασης, ως εκπρόσωποι των Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ζητούμε την ολιστική ρύθμιση των 120 δόσεων για όλα τα χρέη προς Δ.Ο.Υ. και ΕΦΚΑ, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χώρος και χρόνος, προς τις χειμαζόμενες επιχειρήσεις, να προσαρμοσθούν στις νέες συνθήκες, να επιτύχουν την αναδιοργάνωσή τους, να παραμείνουν βιώσιμες, να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό τους, και μετά το πέρας της κρίσης.

“Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, στην προσπάθεια ανασύνταξης της οικονομίας, υπάρχει η ανάγκη στήριξης του επιχειρηματικού κόσμου. Καλείστε λοιπόν να δώσετε ίσες ευκαιρίες και προοπτικές στις επιχειρήσεις και να τις βγάλετε από το τέλμα”

Έχοντας την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση και το Υπουργείο σας, δεν έπαψε ούτε στιγμή να αφουγκράζεται τον παλμό της επιχειρηματικότητας, ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση, έστω και τελευταία στιγμή μέσο του κοινοβουλευτικού σας έργου.
Με Τιμή,
Εκ του Δ.Σ. της Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Ν. Μεσσηνίας
Ο Πρόεδρος: Γιώργος Καπερώνης
Ο Γεν. Γραμματέας: Κουφός Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages