ΠΡΟΤΑΣΗ Ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για την εκτός σχεδίου δόμηση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 23 Απριλίου 2023

ΠΡΟΤΑΣΗ Ψηφίσματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας για την εκτός σχεδίου δόμηση


 ΣΤΗΝ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Τσαφαράς κατέθεσε στο προεδρείο ψήφισμα σχετικά με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με αρ 176/2023 που ουσιαστικά θεωρεί μη νόμιμη την εκτός σχεδίου δόμηση.

Αναλυτικά το ψήφισμα:

Η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με αρ 176/2023 ουσιαστικά θεωρεί μη νόμιμη την εκτός σχεδίου δόμηση, στο σύνολο σχεδόν των γεωτεμαχίων της Χώρας, με ελάχιστες εξαιρέσεις αυτών που έχουν πρόσωπο σε κοινόχρηστους δρόμους, γεγονός το οποίο για την περιοχή μας σημαίνει ότι επιτρέπεται η δόμηση μόνο στα γεωτεμάχια που συνορεύουν με Εθνικό ή Επαρχιακό δρόμο.

Αυτό είναι προφανές ότι δημιουργεί πλήρη απαξίωση στις περιουσίες των πολιτών, γεγονός που μας βρίσκει απόλυτα αντίθετους .

Ο ισχυρισμός ότι θα δοθεί λύση μέσα από την εκπόνηση μελετών, για χαρακτηρισμό δρόμων ως κοινοχρήστων, ουσιαστικά διευκολύνει την εφαρμογή της άνω απόφασης του ΣΤΕ και δεν απαντά στο πραγματικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Η λύση αυτή, όταν και εφόσον υλοποιηθεί αποτελεί λύση μόνο για ελάχιστες ιδιοκτησίες (δηλ μόνο για αυτές που θα συνορεύουν με τον δρόμο) ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί τεράστια προβλήματα ανισοτήτων μεταξύ των πολιτών γιατί, ενώ τα γήπεδα που θα συνορεύουν με τους χαρακτηρισμένους πλέον, ως κοινοχρήστους δρόμους, θα έχουν την δυνατότητα να κτίζουν τα υπόλοιπα θα απαξιωθούν .

Με βάση την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, η Πολιτεία πρέπει να επιληφθεί για την επίλυση του προβλήματος αυτού, λαμβάνοντας πρωτοβουλία για νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα προβαίνει σε αυθεντική ερμηνεία του Π.Δ του 1985 και του ν 3212/2003, διευκρινίζοντας ότι, το άνω διάταγμα και ο άνω νόμος δεν απαιτούν καμία άλλη προϋπόθεση οικοδομησιμότητας εκτός από το εμβαδόν των 4 στρεμμάτων, για τα γήπεδα που προϋπάρχουν του 2003 (δηλ που προυπάρχουν της ημερομηνίας εφαρμογής του άνω νόμου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages