ΑΠΟΨΕΙΣ- Η Μεσσηνία χρειάζεται δύναμη και τόλμη... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Απριλίου 2023

ΑΠΟΨΕΙΣ- Η Μεσσηνία χρειάζεται δύναμη και τόλμη...


 Της Πέγκυς Νίκα

Υποψήφιας Βουλευτή Μεσσηνίας

της Νέας Δημοκρατίας


Είναι γνωστό ότι ο Νομός Μεσσηνίας είναι από τους ευλογημένους της χώρας. Σε πάρα πολλούς τομείς τα περιθώρια προόδου που υπάρχουν στον Νομό είναι τεράστια. Άλλωστε αυτό είναι παραδεκτό από όλο το πολιτικό φάσμα. 

Όμως, παρά το γεγονός ότι έχουν γίνει αρκετά βήματα προόδου, η Μεσσηνία δεν έχει κατακτήσει τα επιθυμητά επίπεδα ώστε, ο μέσος πολίτης να απολαμβάνει τα θετικά αποτελέσματά της προόδου αυτής. 

Ιεραρχώντας τα βήματα, το πρώτο που απαιτείται είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας. Άλλωστε οι επιχειρηματικές ιδέες είναι αυτές που μπορούν να οδηγήσουν σε νέα προϊόντα, υπηρεσίες και νέες θέσεις εργασίας, δηλαδή στην πρόοδο ενός τόπου. Η επιτυχημένη επιχειρηματικότητα είναι αυτή που επιφέρει προστιθέμενη αξία, όχι μόνο στον επιχειρηματία αλλά και στην κοινωνία και συνολικά σε έναν τόπο. 

Είναι επίσης παραδεκτό ότι, η ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών είναι το βασικό στοιχείο άνθησης μιας επιχειρηματικής προσπάθειας και σε αυτό, ως Μεσσηνίας, οφείλουμε να εστιάσουμε. 

Για να ευοδωθεί η επιχειρηματικότητα χρειάζονται συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Δηλαδή, θεσμικό πλαίσιο,  εκσυγχρονισμός της διοίκησης, χρηματοδοτικά εργαλεία και γνώση του επιχειρηματικού αντικειμένου.  

Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε στα χρόνια της διακυβέρνησής της ότι διαθέτει αυτή τη λογική, δηλαδή θέλει να βοηθήσει την επιχειρηματικότητα. 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, που ξεπερνά και καταργεί πολλά από τα εμπόδια της γραφειοκρατίας, εξοικονομώντας χρόνος και χρήματα, είναι επίτευγμα της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό το γνωρίζουν καλά επιχειρηματίες και πολίτες που συναλλάσσονται με το κράτος. Η ψηφιακή πρόοδος, που συντελέστηκε στα δύσκολα χρόνια του covid, έλυσε χρόνιες παθογένειες και συνεχίζει να εξελίσσεται παρέχοντας, σε μηδενικό χρόνο, ολοένα και περισσότερες υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες.  

Παράλληλα, με την τάξη στα διοικητικά του κράτους, η παρούσα κυβέρνηση με στόχο την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, στον βαθμό που επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας, έδωσε τα απαραίτητα χρηματοδοτικά εργαλεία και γι’ αυτό οι δείκτες καταγράφουν θετική άνοδο. Η Νέα Δημοκρατία άλλωστε, είναι το κόμμα που πιστεύει στο επιχειρείν περισσότερο από κάθε άλλη πολιτική δύναμη του τόπου. Βεβαίως και χρειάζονται πάντα βελτιώσεις ώστε να γίνουν καλύτερες οι συνθήκες. Αυτό όμως μπορεί να γίνει με τους κατάλληλους ανθρώπους στις θέσεις ευθύνης και λήψης αποφάσεων και όχι με τυχαίους – άσχετους με το επιχειρείν.  

Η Μεσσηνία και η Ελλάδα γνωρίζουν καλά ποιοι άνθρωποι μπορούν να είναι αποτελεσματικοί για να βοηθήσουν καθοριστικά στην πρόοδο της χώρας και του Νομού μας. Άνθρωποι που βιώνουν καθημερινά την αγωνία του αύριο, που τόλμησαν στο επιχειρείν, που βλέπουν τα πλεονεκτήματα του τόπου μας και θέλουν να τα αξιοποιήσουν προς όφελος όλων. 

Γνωρίζω καλά ότι ο Νομός μας έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης σε πάρα πολλούς τομείς. Ως επιχειρηματίας στον χώρο του τουρισμού, ως ελαιοπαραγωγός βιώνω τα προβλήματα, τις αδυναμίες αλλά και τις δυνατότητες προόδου των κλάδων αυτών. Πιστεύω ότι η πρόοδος επιτυγχάνεται με την γνώση και τη συνέπεια με γνώμονα πάντα την ποιότητα του περιβάλλοντος, των προϊόντων και των υπηρεσιών. Γνωρίζω ότι τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα όμως κερδίζονται με σκληρή δουλειά και μεθοδικότητα. 

Η πρόοδος της Μεσσηνίας είναι και το βασικό κίνητρο της συμμετοχής μου στις βουλευτικές εκλογές. Έχω τη δυνατότητα αλλά και τη διάθεση να βοηθήσω ώστε ο Νομός μας να κατακτήσει της θέση που του αξίζει.  

Το μέλλον των παιδιών μας δεν επιτρέπει πλέον παλινωδίες, πειραματισμούς και χαμένες ευκαιρίες που δεν θα έρθουν ποτέ ξανά.  

Με δύναμη και τόλμη μπορούμε να αλλάξουμε το μέλλον μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages