Απαραίτητα τα έργα στους καταρράκτες Νέδας που ενώνει Τριφυλία με την Ολυμπία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Απριλίου 2023

Απαραίτητα τα έργα στους καταρράκτες Νέδας που ενώνει Τριφυλία με την Ολυμπία


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο πρόεδρος της κοινότητας Περιβολιών του δήμου Ζαχάρως – Φιγαλείας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στους καταρράκτες της Νέδας.
Συγκεκριμένα ο κ. Ιωάννης Πολύδωρος μιλώντας στην εφ. Πατρίς αναφέρεται στη αναγκαιότητα των έργων που πρέπει να υλοποιηθούν ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα επισημαίνοντας «το κακό δεν αργεί να γίνει ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα από δεκάδες παιδιά και ενήλικες σε καθημερινή βάση. 
 Όπως καταλαβαίνετε όταν στους καταρράκτες βρίσκονται 250 άτομα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες και ξεσπάσει μια πυρκαγιά πώς θα φύγουν, τη στιγμή που το μονοπάτι εισόδου – εξόδου είναι κοινό και έχει περίπου πλάτος 60 εκ. και δίπλα υπάρχει γκρεμός 150 μ.; Για να λειτουργήσει με ασφάλεια πρέπει να γίνουν έργα προστασίας να επεκταθεί το μονοπάτι για να αντιμετωπιστεί η διάβρωση του εδάφους και να τοποθετηθεί ανοξείδωτο συρματόσκοινο και όχι ξύλινο γιατί και αυτό που υπήρχε σάπισε. Επίσης μετά την κατολίσθηση και καταπλάκωση των χώρων υγιεινής, κρίνεται απαραίτητη η επαναλειτουργία τους», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages