ΠΑΝ. ΓΥΦΤΑΚΗΣ: Οι κτηνοτρόφοι της Τριφυλίας εκπέμπουν σήμα κινδύνου-Πάσχα με ελληνοποιήσεις (VIDEO) - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 18 Απριλίου 2023

ΠΑΝ. ΓΥΦΤΑΚΗΣ: Οι κτηνοτρόφοι της Τριφυλίας εκπέμπουν σήμα κινδύνου-Πάσχα με ελληνοποιήσεις (VIDEO)


Οι κτηνοτρόφοι δεν αντέχουν πλέον και εκπέμπουν σήμα κινδύνου

Πολύ δύσκολη η κατάσταση και να έρθουμε σε κάποιους νέους που εγκαταλείπουν λόγω συνθηκών, δύσκολα επαγγέλματα όπως αυτά του αγρότη και του κτηνοτρόφου. Ειδικά σε ό,τι αφορά στο τελευταίο οι συνθήκες είναι ακόμη δυσκολότερες, δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί στον κλάδο.

«Οι ελλείψεις στην Μεσσηνία θα είναι πάρα πολύ σοβαρές» τόνισε ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Μεσσηνίας και μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Παναγιώτης Γυφτάκης μιλώντας στο ΠΑΛΜΟ 90,5FM και την εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» του Ιωάννη Μποζίκα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η συνέχεια θα είναι πολύ δύσκολη. Όπως εξήγησε, «σε 10-15 ημέρες αρχίζει η νέα γαλακτοκομική περίοδος. Ήδη βλέπουμε ότι υπάρχει έλλειψη και μπορεί να ξεπεράσουμε και το 50% φέτος». Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «έχουμε γίνει βαρετοί στο υπουργείο. Εδώ και 4 χρόνια είμαι ο άνθρωπος που φωνάζω ότι θα φτάσουμε στην καταστροφή. Ήδη έχουμε φτάσει στην καταστροφή. Οι τιμές στις ζωοτροφές έχουν εκτιναχθεί αλλά βλέπουμε μια αδιαφορία όχι μόνο από το υπουργείο αλλά και από τους μεγάλους εμπόρους».

KYPARISSIA TV VIDEO https://youtu.be/Y72GOUx4qa0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages