Ηνίοχος 23: Ξεκίνησε η πολυεθνική αεροπορική άσκηση – Πτήσεις αεροσκαφών πάνω από τη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Απριλίου 2023

Ηνίοχος 23: Ξεκίνησε η πολυεθνική αεροπορική άσκηση – Πτήσεις αεροσκαφών πάνω από τη Μεσσηνία


 ΞΕΚΙΝΗΣΕ
η πολυεθνική αεροπορική άσκηση «Ηνίοχος 2023» η οποία θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023. Η άσκηση θα λάβει χώρα στην αεροπορική βάση της Ανδραβίδας, στην 117 Πτέρυγα Μάχης αλλά και με έντονο άρωμα Μεσσηνίας.

Κατά την διάρκειά της θα συνεξετασθούν αντικείμενα και θα υλοποιηθούν συνεκπαιδεύσεις με τις συμμετέχουσες δυνάμεις της διεθνούς άσκησης Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Ωρίων 23».

Συμμετέχουν με προσωπικό και μέσα εκτός από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Κυπριακή Δημοκρατία με ελικόπτερο AW139 και Ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών, η Γαλλία με μαχητικά αεροσκάφη Rafale, οι ΗΠΑ με F-16, ένα Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος MQ-9 REAPER και Ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών, η Ινδία με αεροσκάφη Su-30, η Ιορδανία με F-16, η Ισπανία με F-18, η Ιταλία με αεροσκάφη Tornado, η Σαουδική Αραβία με F-15 και η Σλοβενία με αεροσκάφη PC-9Μ και Ομάδα Τερματικής Καθοδήγησης Πυρών.

Επίσης στην άσκηση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το ΓΕΕΘΑ θα συμμετάσχουν με προσωπικό η Αυστρία και ο Καναδάς, και με παρατηρητές η Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μαρόκο, το Μαυροβούνιο, το Μπαχρέιν, η Σλοβακία και η Τυνησία.

Η άσκηση «Ηνίοχος 2023» είναι Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων και αποσκοπεί στην ενίσχυση της συνεργασίας και της διαλειτουργικότητας μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των συμμετεχουσών χωρών με την διεξαγωγή προκεχωρημένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης και εκτέλεση πολύπλοκων και απαιτητικών σεναρίων που προσομοιάζουν συνθήκες πραγματικών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages