ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στην Κυπαρισσία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 28 Απριλίου 2023

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας στην Κυπαρισσία

 


Διευρυμένη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26.04.2023 στην Κυπαρισσία, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας, παρουσία του Δημάρχου Τριφυλίας κ. Γ. Λεβεντάκη, συνεχίζοντας την πολιτική της επί τόπου καταγραφής προβλημάτων και παρουσίασης προτάσεων για την στήριξη της επιχειρηματικότητας και την τόνωση των τοπικών οικονομιών στο σύνολο του Νομού μας.

Στη συνεδρίαση είχαν προσκληθεί και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Εμπορικών Συλλόγων Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας, καθώς και αντιπροσωπεία του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, δόθηκε η ευκαιρία για εκτενή συζήτηση και ανταλλαγή θέσεων και απόψεων για την υφιστάμενη κατάσταση που βιώνουν οι επαγγελματίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία της αγοράς, θέματα υποδομών με κορυφαία την οδική σύνδεση Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, τις προοπτικές του Λιμένα της Κυπαρισσίας και το σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και κοινές δράσεις του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με τους Συλλόγους της περιοχής και τον Δήμο Τριφυλίας.

Ταυτόχρονα με την εκτενή συζήτηση για την εξέλιξη του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου Τριφυλίας (Open Mall Κυπαρισσίας), φορολογικά, ασφαλιστικά ζητήματα και προγράμματα επενδύσεων, υπήρξε δέσμευση από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Β. Ξυγκώρο για στήριξη του εμπορικού κόσμου, με εκθέσεις και εκδηλώσεις προσέλκυσης καταναλωτών στην αγορά, στοχευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και κατάρτιση μέσω της Αναπτυξιακής του Επιμελητηρίου για τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό, με κεντρική στόχευση την στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Πριν την συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε επίσκεψη με τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας στο έργο «Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Τριφυλίας», με δικαιούχο το Δήμο Τριφυλίας και συνδικαιούχο το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, προκειμένου να δουν από κοντά τις παρεμβάσεις και τα έργα αστικής ανάπλασης που πραγματοποιούνται στο εμπορικό κέντρο της Κυπαρισσίας. Ένα έργο που θα αναβαθμίσει τη λειτουργικότητα και την αισθητική της περιοχής παρέμβασης και θα οργανώσει την οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται εντός της περιοχής αυτής, με υιοθέτηση και χρήση έξυπνων εφαρμογών.

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages