Τα Φιλιατρά με λαμπρότητα τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο και γιόρτασαν τα «Λελώνεια» - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 24 Απριλίου 2023

Τα Φιλιατρά με λαμπρότητα τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο και γιόρτασαν τα «Λελώνεια»


ΜΕ πολύ κόσμο γεμάτο ενότητα για την διατήρηση των εθίμων πραγματοποιήθηκε και φέτος  στο ιστορικό ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου η αναβίωση των Λελωνείων στα Φιλιατρά. Αρχικα τελέστηκε Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και το πρωί της Κυριακής 23 Απριλίου, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε όρθρος και Θεία Λειτουργία, μετά το πέρας της οποίας τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του αγωνιστή Πανάγου Λελώνη, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Λίγη ώρα αργότερα αναβίωσε το έθιμο των ιππέων και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Ιωάννη Σάκκουλα, διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Φιλιατρών και πρόεδρο του Συλλόγου «Λελώνης».

Έδωσαν το παρών τους στις εορταστικές εκδηλώσεις, αρκετοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες εκτός από το Δήμαρχο, επικεφαλής παρατάξεων, τον υποψήφιο βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Παναγιώτη Στέφανο και φυσικά συνέδραμαν δεκάδες πιστοί από την ευρύτερη περιοχή συμμετείχαν στις τελετές ανάβοντας ένα κερί στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου.

Δείτε εικόνες:

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages