Ισότιμη πρόσβαση πολιτών στο υγειονομικό σύστημα της Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Ισότιμη πρόσβαση πολιτών στο υγειονομικό σύστημα της Μεσσηνίας

 


Γράφει ο Μανώλης Μάκαρης

Κάθε επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας μας δίνει την ευκαιρία να αναλογιστούμε το πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του για τη δημόσια υγεία, συγκεκριμένα την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αυτό διαπιστώσαμε και στην επίσκεψη που πραγματοποιήσαμε, ως κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, την Τρίτη 25 Απριλίου 2023. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, πνευμονολόγος Γιώργος Λαφαζάνος και ο αναπληρωτής του,  παθολόγος Δημήτρης Μαστοράκης, μας ενημέρωσαν για όλα τα θέματα και τα προβλήματα.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας λειτουργεί εντός του αστικού ιστού της πόλης και με τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που παρέχει βοηθάει ώστε να μην οδηγούνται όλοι οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Υπάρχουν όμως ελλείψεις σε ειδικότητες ιατρών, κυρίως ορθοπεδικού, ωτορινολαρυγγολόγου και ενδοκρινολόγου.

Πέρα δε από τις ελλείψεις, υπάρχει και στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας το πρόβλημα διαχείρισης που αντιμετωπίζουν όλοι οι υγειονομικοί σχηματισμοί και συγκεκριμένα το φαινόμενο των μετακινήσεων γιατρών σε διάφορες δομές. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχει περίπτωση μετακίνησης ιατρού, για παροχή υγειονομικών υπηρεσιών, από το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας στο Νοσοκομείο Σπάρτης!

Ακόμη, στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας στεγάζονται και οι τρεις Τοπικές Μονάδες Υγείας της Καλαμάτας. Πρέπει χωρίς να χαθεί χρόνος η μία ΤΟΜΥ να μεταφερθεί στην ανατολική γειτονιά της Καλαμάτας, η δεύτερη στη δυτική γειτονιά και η τρίτη στην Παραλία, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτό άλλωστε προέβλεπε και ο σχετικός αρχικός σχεδιασμός.

Ως κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ευχηθήκαμε στη νέα διοίκηση του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας να ανταποκριθεί με επιτυχία στα καθήκοντά της και έχουμε την πεποίθηση ότι θα το κάνει και θα προσφέρει το καλύτερο για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Καλαμάτα.

Ως Μανώλης Μάκαρης, υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζω την πάγια θέση μου για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

Ιδιαίτερα οι δομές της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πρέπει να υποστηριχθούν και με την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική κυβέρνηση που θα συγκροτήσουμε μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου θα δώσουμε μεγάλο βάρος στην ενίσχυσή της. Θα δημιουργήσουμε ένα εκτεταμένο δίκτυο δομών επαρκώς στελεχωμένων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, όχι μόνο στην Καλαμάτα αλλά σε ολόκληρη τη Μεσσηνία, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στο υγειονομικό σύστημα, ανεξαρτήτως τόπου κατοικίας. Αυτό επιτάσσει η δικαιοσύνη, γι’ αυτό δεσμεύομαι ότι θα αγωνιστώ.


Ο Μανώλης Μάκαρης είναι Υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία – Ιατρός καρδιολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages