Υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Η 4ΕΤΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ 4ΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Η 4ΕΤΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ 4ΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

 



Η 4ΕΤΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ 4ΕΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Ο χαρακτήρας του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στη Μεσσηνία, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τρίτης, μέσω της “αυτο-παρουσίασης” των υποψηφίων βουλευτών, που είναι η Μαρία Βεργινάδη, η Γιούλα Ζαχαροπούλου, η Χαρά Κιουρή, ο Πέτρος Κωνσταντινέας, ο Μανώλης Μάκαρης, ο Παναγιώτης Στέφανος και ο Αλέξης Χαρίτσης. Κάθε υποψήφιος έδειξε, με τη σύντομη ομιλία του, το ποια θεωρεί ως τα κρισιμότερα σημεία για τη χώρα, για το κόμμα και για την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης ενόψει της εκλογικής μάχης της 21ης Μαΐου, ενώ όλοι ταυτίστηκαν ως προς το ότι σε ένα μήνα και λίγες μέρες οι πολίτες πρέπει με τη ψήφο τους να διώξουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως τη χειρότερη για την κοινωνική πλειοψηφία από τη Μεταπολίτευση και μετά…


Μαρία Βεργινάδη, Πέτρος Κωνσταντινέας, Παναγιώτης Στέφανος, Αλέξης Χαρίτσης, Χαρά Κιουρή, Μανώλης Μάκαρης, Γιούλα Ζαχαροπούλου

Η παρουσίαση του ψηφοδελτίου πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “REX” από τον γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργο Μακρή και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και πρώην βουλευτή Μεσσηνίας, Γιώτα Κοζομπόλη, η οποία επίσης τόνισε ότι με την κυβέρνηση Μητσοτάκη η κοινωνική πλειοψηφία βιώνει μια αφόρητη ακρίβεια, βλέπει τις κοινωνικές ανισότητες να διευρύνονται, το κοινωνικό κράτος να καταρρέει, ιδίως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ με το δυστύχημα των Τεμπών είδε να καταρρέει και το δήθεν επιτελικό κράτος. 
Η Γιώτα Κοζομπόλη είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δηλαδή η κυβέρνηση των παρακολουθήσεων, των “Πάτσηδων”, της ακρίβειας, των απευθείας αναθέσεων ύψους 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, του αυταρχισμού, της βίας ενάντια στους νέους, της “Greek mafia”, πρέπει να ηττηθεί, να φύγει και να αναλάβει μια προοδευτική κυβέρνηση που θα σταθεί το πλάι της κοινωνικής πλειοψηφίας.
Μαρία Βεργινάδη, Πέτρος Κωνσταντινέας, Παναγιώτης Στέφανος, Γιώτα Κοζομπόλη, Γιώργος Μακρής, Αλέξης Χαρίτσης, Χαρά Κιουρή, Μανώλης Μάκαρης, Γιούλα Ζαχαροπούλου
Η Μαρία Βεργινάδη, δικηγόρος από την Καλαμάτα, κάλεσε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, ιδιαίτερα τους νέους, να δώσουν τον αγώνα για να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, όπως τόνισε, και να γίνει ένα νέο ξεκίνημα από μια νέα προοδευτική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και με φιλολαϊκό πρόγραμμα.
Η Γιούλα Ζαχαροπούλου, υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ στα Φιλιατρά, από τους Γαργαλιάνους, εστίασε στα θέματα πολιτισμού, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ασχημονεί πάνω στον πολιτισμό και ούτε θέλει ούτε μπορεί να αναδείξει την πολιτιστική κουλτούρα και να υποστηρίξει τις σύγχρονες μορφές τέχνης.
Η Χαρά Κιουρή, φυσικός, διευθύντρια σχολικής μονάδας στην Καλαμάτα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως οργανικό κομμάτι της αριστεράς, εκφράζει μια νέα σχέση μεταξύ της κοινωνίας και της πολιτικής και στη σχέση αυτή ο ρόλος του βουλευτή και της βουλεύτριας είναι να μεταφέρει μέσα στο Κοινοβούλιο τη φωνή της κοινωνίας και του κόμματος. Τόνισε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητά να κυβερνήσει όχι για δεύτερη φορά αλλά να του δοθεί η ευκαιρία να εφαρμόσει πρώτη φορά ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα για δικαιοσύνη παντού. Όπως σημείωσε, αυτό δεν ήταν δυνατό να γίνει στην πρώτη διακυβέρνηση, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τότε κλήθηκε να συμμαζέψει τα άπλυτα της χρεοκοπίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, πρώην βουλευτής, αρτοποιός στην Καλαμάτα με καταγωγή από τη Μάνη, τόνισε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι αν πρέπει να βγει μια κυβέρνηση που να υπερασπίζεται το κράτος δικαίου ή να συνεχίσει μια κυβέρνηση που να καλύπτει τις υποκλοπές και τις απευθείας αναθέσεις σε στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.
Ο Μανώλης Μάκαρης, καρδιολόγος στο Νοσοκομείο Μεσσηνίας, επικεφαλής δημοτικής παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, είπε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφαρμόζει μια πολιτική ακραίου νεοφιλελευθερισμού που οδηγεί σε πλειστηριασμούς σπιτιών ανθρώπων του μεροκάματου, που εκτινάσσει την ακρίβεια, που απαξιώνει σκόπιμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας για να το ιδιωτικοποιήσει, που υπονομεύει τη δημόσια εκπαίδευση για να ενισχύσει τον ιδιωτικό τομέα της εκπαίδευσης, που μεθοδεύει την ιδιωτικοποίηση του νερού. Απέναντι σε αυτή την πολιτική, σημείωσε ο Μανώλης Μάκαρης, πρέπει όλοι μαζί οι προοδευτικοί πολίτες να αντισταθούν με τη ψήφο τους και αναδείξουν την προοδευτική κυβέρνηση που θα εφαρμόσει πολιτικές για δικαιοσύνη παντού.
Ο Παναγιώτης Στέφανος, ανώτατο στέλεχος τράπεζας και συνδικαλιστής από την Καλαμάτα και το Στρέφι, είπε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει να δώσει κάτι άλλο παρά να συνεχίσει την καταστροφή της χώρας και της κοινωνίας. Γι΄ αυτό το λόγο, συνέχισε, βγήκε μέσα από την κοινωνία το σύνθημα “Δικαιοσύνη Παντού”, το οποίο, τόνισε θα γίνει πράξη μέσα από μια προοδευτική κυβέρνηση και όχι μετά από 2η και 3η εκλογική διαδικασία, στην οποία επιδιώκει να οδηγήσει τη χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να συνεχίσει το έργο του.
Ο Αλέξης Χαρίτσης, βουλευτής και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πολιτικός μηχανικός από την Καλαμάτα, υπογράμμισε ότι οι εκλογές της 21ης Μαΐου αποτελούν ένα πολύ κρίσιμο σταυροδρόμι και έχουν ιστορικές διαστάσεις, γιατί σηματοδοτούν την ανάγκη της κοινωνίας για μια προοδευτική διακυβέρνηση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη που οδήγησε τη χώρα στη θεσμική κατρακύλα, στην οικονομική αδικία και στην αποδεδειγμένη από την στατιστική αρχή μεγάλη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων. Ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε επίσης, σε ό,τι αφορά τα θέματα της Μεσσηνίας, ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κ.Μητσοτάκη δεν προχώρησε κανένα από τα μεγάλα έργα υποδομής που είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα η 4ετία της Νέας Δημοκρατίας να είναι μια χαμένη 4ετία για τη Μεσσηνία. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στον οδικό άξονα Καλαμάτας-Μεσσήνης-Ριζομύλου-Πύλου-Μεθώνης, στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, στο Φιλιατρινό Φράγμα κ.ά. Επίσης αναφέρθηκε στα “παγωμένα” έργα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε το “πάγωμα” με την απόφασή της να καταργήσει το επιτυχημένο πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ “Φιλόδημος” για να το αντικαταστήσει με ένα άλλο υποτίθεται δικό της.    Στ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages