Οι εκπλήξεις και τα πρόσωπα των 2 συνδυασμών του Δήμου Τριφυλίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Οι εκπλήξεις και τα πρόσωπα των 2 συνδυασμών του Δήμου Τριφυλίας

ΝΕΑ μορφή λαμβάνει το προεκλογικό σκηνικό στην Τριφυλία μετά την κατάθεση των συνδυασμών και μια ενδελεχή αποτύπωση των ονομάτων δείχνει ότι παλιότεροι αυτοδιοικητικοί δεν βρίσκονται στις λίστες, ενώ δυναμική εκφράζουν νέα πρόσωπα που στελεχώνουν ιδίως τα δημοτικά διαμερίσματα. Αν μπορούσαμε να εξάγουμε ένα πρώτο συμπέρασμα για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά εκλεγμένοι Δήμαρχοι δεν θα μετέχουν στην διαδικασία όπως οι κ. Ξύγκας. Καλοφωλιάς, Δριμής που αποτελεί πραγματικά έκπληξη για το στρατόπεδο του κ .Σωτηρόπουλου καθώς φέρεται ότι τον στήριξε απο την πρώτη στιγμή.
ΑΛΛΟΣ ΑΕΡΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΚΩΣΤΑ ΚΟΛΛΙΑ
Ο συνδυασμός 'Τριφυλία- Ισόρροπη ανάπτυξη' επιχείρησε να συνθέσεις τις ενεργές δυνάμεις του τόπου σε ένα πολιτικό γίγνεσθαι με υποψηφίους ακόμα και στο τελευταίο χωριό όπου στηρίζεται απο έμπειρους αυτοδιοικητικούς. Σε ότι αφορά τις περιοχές του Αετού και Αυλώνος μετέχουν γνωστά ονόματα της τοπικής κοινωνίας, ενώ στη Κυπαρισσία εκτός απο τους κ. Σαμπαζιώτη, Γρηγόρη Γκότση και Γιάννα Κωνσταντέλου μετέχει ενεργά μετά απο ενεργή ενασχόληση με την πολιτική ο κ. Γιάν. Γαρδικιώτης και ο κ. Κων. Λαμπρόπουλος, όπως και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παν. Τσίγγανος. Απο την 12άδα του κορμού απουσιάζουν ονόματα που έχουν διατελέσει δεκαετίες σύμβουλοι δίνοντας την θέση του στους νέους ανθρώπους.
Στα Φιλιατρά το ψηφοδέλτιο κορμού περιλαμβάνει 14 υποψήφιους με επιρροή στη τοπική κοινωνία ενώ στους Γαργαλιάνους ενεργή ανάμιξη έχει ο κ. Ανδρινόπουλος τον οποιο στηρίζει και ο κ .Κατσίβελας.
Απο εκει και πέρα στα τοπικά δημιτικά συμβούλια παρουσιάζονται γνώριμοι δημοτικοί σύμβουλοι και πρόσωπα που ασχολούνται για πρώτη φορά στην πολιτική όπως σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους ενώ έκπληξη προκαλούν ονόματα απο όλους τους χώρους σε ορισμένα χωριά περιοχών της νότιας περιφέρειας της Τριφυλίας.
ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟΧΕΥΕΙ Ο ΔΗΜ. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Στο χώρο της 'Ανεξάρτητης Δημοτικής συνεργασίας' βλέπουμε να σκιαγραφούνται διαφορετικά πρόσωπα με ορισμένες μικρές εκπλήξεις ενώ υποψήφιοι δεν υπάρχουν μόνο σε ένα μικρό δημοτικό διαμέρισμα. Στον Αετό θέτει υποψηφιότητα ο αδερφός του μέχρι πρότινος Δημάρχου και δεν γνωρίζουν τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την τοπική κοινωνία, στην Αυλώνα με αιχμή του δόρατος τον πρώην Δήμαρχο κ. Γιώργο Γαλάνη, ενώ στους Γαργαλιάνους έθεσαν υποψηφιότητα συνολικά 13 άτομα.
Στη Κυπαρισσία εκτός απο τη δεδομένη υποψηφιότητα του κ. Πετρόπουλου ή έκπληξη αν υποτεθεί ότι υπάρχει είναι εκείνη του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σωτήρη Τσίγγανου που προσχώρησε στην κίνηση θεωρώντας ότι τον καλύπτει ο πολιτικός λόγος του επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Αξίζει να τονιστεί ότι κι εδώ σε ορισμένες περιπτώσεις σε χωριά υπάρχουν νέα πρόσωπα που ασχολούνται με την πολιτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages