Η Μεσσηνία ζωντανεύει με τα προιόντα της στο Σύνταγμα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Η Μεσσηνία ζωντανεύει με τα προιόντα της στο Σύνταγμα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ τελικά μέχρι αύριο το βράδυ στο Σύνταγμα (στον εκθεσιακό χώρο του μετρό) με μεγάλη επιτυχία η έκθεση Τυποποιημένων Αγροτικών Προϊόντων και Προϊόντων Χειροτεχνίας της Μεσσηνίας. Η Έκθεση πραγματοποιειται αυτή την φορά με πρωτοβουλία και υπό την αιγίδα του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Καλαμάτας.
Όλα τα προϊόντα της Μεσσηνιακής γης είχαν την τιμητική τους. Οι εκλεκτές ποικιλίες κρασιών οι ελιές και τα αγουρέλαια. Το θαυμάσιο μέλι του Ταϋγέτου γλυκά μαρμελάδες παστέλια. Χυλοπίτες και τραχανάδες. Κηροπλαστική και είδη λαϊκής τέχνης.
Ο κόσμος προσέγγισεμε ενδιαφέρον πάνω στους πάγκους προκειμένου να γευτεί τα παρατιθέμενα εδέσματα και λάδια. Να πιεί κρασί και να δοκιμάσει τη Μεσσηνιακή μπύρα ΝΕΔΑ! Αλλά και να ενημερωθεί από τους πρόθυμους παραγωγούς για διάφορες σημαντικές πληροφορίες των προϊόντων τους.
Ο πάγκος καταξιωμένων επιχειρήσεων που αξιοποίησαν την υποτιμημένη και παραμελημένη κορινθιακή σταφίδα και έβγαλαν το πατενταρισμένο διεθνώς ξύδι balsamiko Kalamata, το μοναδικό στον κόσμο μπαλσάμικο χωρίς χημικές πρώτες ύλες- εκτός από τα πεντενόστιμα προϊόντα του (δεν ξέρω εαν έχετε δοκιμάσει τις εκπληκτικές μουστάρδες του), ξεχώριζε και για το πρόσχαρο και πρόθυμο έμψυχο ...υλικό του, Μεσσηνιακής επίσης προέλευσης.
Το ίδιο συνέβαινε και με τους άλλους πάγκους γιατί -πως να το κάνουμε- η περιοχή μας δεν βγάζει μόνο ...νόστιμα προϊόντα. Στους πάγκους παρατηρήσαμε και ένα λάδι που η ετικέτα του έγραφε: ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΟΥΔΕΤΕΡΟ το οποίο αφορά κλιματολολογικά και εδαφολογικά επιλεγμένη περιοχή που βγάζει λάδι σχεδόν μηδενικής οξύτητας ενώ όλες οι παρουσίες ήτνα προσεγμένες πραγματικά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages