Απάντηση Υ.ΕΘ.Α για το πεδίο βολής Σχίζας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Απάντηση Υ.ΕΘ.Α για το πεδίο βολής Σχίζας

10/10/2010
Ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Μπεγλίτη με εκπροσώπους των τοπικών φορέων της Μεσσηνίας, με αντικείμενο τη λειτουργία του Πεδίου Βολής Σχίζας. Στη συνάντηση παρέστησαν και οι Βουλευτές Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, κα. Νάντια Γιαννακοπούλου και κ. Οδυσσέας Βουδούρης.
Οι ενδιαφερόμενοι εξέθεσαν τις απόψεις τους για το θέμα, καθώς και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την έως τώρα λειτουργία του Πεδίου Βολής. Από την πλευρά του ο κ. Μπεγλίτης παρουσίασε τις θέσεις του Υπουργείου για το θέμα και διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε οι επιπτώσεις στο περιβάλλον από τη λειτουργία του Πεδίου Βολής να είναι οι ελάχιστες δυνατές μια και η οριστική παύση λειτουργίας του Πεδίου Βολής Σχίζας είναι αδύνατη για επιχειρησιακούς και οικονομικούς λόγους. Τέτοια μέτρα είναι:
• Η χρήση ως Πεδίο Βολής του νοτιότερου άκρου του νησιού.
• Η αλλαγή του τρόπου προσέγγισης των αεροσκαφών στο Πεδίο Βολής από τη θάλασσα, χωρίς να επηρεάζονται κατοικημένες περιοχές, κάτι που ήδη ισχύει από τετραετίας.
• Το Πεδίο Βολής Σχίζας θα χρησιμοποιείται μόνο από τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη της 120 ΠΕΑ (Καλαμάτα) και μόνο με τη χρήση εκπαιδευτικών πυρομαχικών.
• Δε θα γίνεται χρήση του Πεδίου Βολής κατά τους θερινούς μήνες, για την προστασία της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.
• Θα γίνεται καθαρισμός από την Πολεμική Αεροπορία, σε τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο στην ξηρά όσο και στη θάλασσα.
Μετά από τα παραπάνω, έγινε αντιληπτό από τους παριστάμενους ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ διαθέτει τη βούληση για συνδρομή των τοπικών κοινωνιών από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, χωρίς αυτό να καθίσταται τροχοπέδη στην απρόσκοπτη εκπαίδευση των στελεχών τους, η οποία ως μοναδικό σκοπό έχει τη διατήρηση του αξιόμαχου σε επίπεδα αντάξια των προσδοκιών του ελληνικού λαού.

Απο Δελτίο Τύπου που μας εστάλη απο το Υ.ΕΘ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages