Οι..Μαυρογιαλούροι της Τριφυλίας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Οι..Μαυρογιαλούροι της Τριφυλίας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας...

ΣΤΗΝ κόψη του ξυραφιού βρίσκονται οι συνδυασμοί καθώς ένα 24ωρο πριν γίνει η κατάθεση των συνδυασμων στα αρμόδια Πρωτοδικεία οι αλλαγές, προθέσεις, αφαιρέσεις οδηγούν τους υποψήφιους σε μαθηματικές πράξεις. Η νέα πρόκληση ωστόσο δεν είναι αναίμακτη. Σε ορισμένους συνδυασμούς τα προβλήματα κατάρτισης τοπικών ψηφοδελτίων ακόμα και σε εκείνα που αφορούν τα Τοπικά συμβούλια αφού υπήρξε άρνηση σε ορισμένες περιπτώσεις στελεχών για συμμετοχή με σκοπό βέβαια να μην επωμιστούν την επερχόμενη ήττα τους καθώς οι θέσεις στο κορμό των δημοτικών ενοτήτων είναι συγκεκριμένες.
Ομως υπήρξαν φαινόμενα και παθογένειες πολιτικού αμοραλισμού και αλαζονίας απο ορισμένους αυτοδιοικητικούς που ήθελαν σώνει και καλά να ενταχθούν σε ψηφοδέλτια, όταν οι ίδιοι προ καιρού κριτίκαραν ακόμα και τον επικεφαλής του συνδυασμού με τον οποίο...εκλέχτηκαν.
Βέβαια εδώ υπάρχει και μια μεγάλη αλήθεια. Ορισμένοι παραγοντίσκοι που πήραν θέσεις ευθύνης -συνοδευόμενα επ αμοιβή που σε πολλές περιπτώσεις άγγιζε και τα 40.000 ευρώ παρακαλώ- όταν είδαν ότι δεν ήταν στις λίστες τους έκοψε κρύος ιδρώτας προφανώς διότι θα απωλέσουν την καρέκλα με την δόξα ή την...αποζημίωση. Η απίστευτη αποστροφή καρεκλοκένταυρων που πέρασαν απο αρκετά πόστα αμειβόμενοι ήθελαν να διεκδικήσουν το μέλλον τους. Αλλά οι πολίτες έχουν γνώση και όραμα. Γνωρίζουν στις τοπικές κοινωνίες ποιοί αξίζουν και ποιοί ήταν ανύπαρκτοι. Κάνοντας μόνο μικρορουσφέτια σε κολλητούς και γνωστούς. Ομως ήρθε η ώρα τους. Γιατί το μεγάλο στοίχημα σε αυτή την εκλογική μάχη είναι οι πολίτες να επιλέξουν φρέσκα πρόσωπα μαζί με όσα έχουν πραγματικά προσφέρει. Με άτομα που πάνω απο όλα κοστολογούν το συλλογικό συμφέρον.
Η ευκαιρία είναι δεδομένη και σε αυτή την περίπτωση ο δρόμος είναι χωρίς επιστροφή. Ο 'Καλλικράτης' μπορει να πετύχει αν υπάρξει αλλαγή στάσης ζωής και νοοτροπίας. Οχι με την πολιτική των υποσχέσων και των παραγοντίσκων όταν εκλέγονται για το λαό και αυτόν οφείλουν να εξυπηρετήσουν. Δεν εκλέγονται για τον εαυτό τους ή τους φίλους τους. Η αλήθεια θα λάμψει. Οπως έβλεπα σε τηλεοπτική εκπομπή βουλευτής είπε ότι 'ας προσέχαμε τι ψηφίζουμε και ποιούς, όταν βάζουμε τους ίδιους που είναι ανίκανοι ποιοίς ευθύνεται μετά;'

Ι.ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages