Κάθε λιμάνι και...χωρίς χρηματοδότηση στη Τρφιυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Κάθε λιμάνι και...χωρίς χρηματοδότηση στη Τρφιυλία

25/10/2010
Η πρόσφατηθαλασσοταραχή ανέδειξε για μια ακόμη, πολλοστή, φορά τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, όπως και στα αλιευτικά καταφύγια σε Μαραθούπολη, Αγία Κυριακή και Αγρίλη. Δυστυχώς, σε βάρκες, σκάφη και ιστιοφόρα που «δένουν» και ελλιμενίζονται εκεί το χειμώνα δεν παρέχεται καμία απολύτως ασφάλεια, αφού ο κυματισμός μπαίνει στο εσωτερικό το λιμανιών προκαλώντας τεράστιες ζημιές, ακόμη και ολικές καταστροφές.
Οι αλιείς, οι Σύλλογοι Αλιέων, οι φορείς και οι τοπικές Αρχές πολλάκις έχουν επισημάνει τα προβλήματα διεκδικώντας το αυτονόητο από την Πολιτεία: να υλοποιηθούν τα αναγκαία και ενδεδειγμένα έργα προστασίας των λιμανιών και αλιευτικών καταφυγίων. Άλλως, οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται, είναι άνευ ουσίας και πρακτικού αντικρίσματος, απλά και μόνον για να «φανεί» ότι κάτι γίνεται, κάτι έγινε. Στη Μαραθούπολη, Αρχές, φορείς, σύλλογοι, χρόνια τώρα ζητούν μετ’ επιτάσεως την κατασκευή έργων προστασίας, αλλά μέχρι σήμερα τίποτα. Μάλιστα, πριν από λίγα χρόνια η σφοδρότητα των κυμάτων ήταν τέτοια που ο μόλος υπέστη τεράστιες ζημιές, καταστράφηκε, και από τότε όλος ο όγκος των κυμάτων μπαίνει στο καταφύγιο, προκαλώντας ζημιές, ακόμη και βουλιάζοντας βάρκες και σκάφη.
Στην Αγία Κυριακή Τριφυλίας δεν απαιτούνται ιδιαίτερα δαπανηρές επεμβάσεις, ωστόσο, επίσης μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει κάτι για την ενίσχυση της προστασίας του καταφυγίου. Με την παραμικρή θαλασσοταραχή προκαλούνται προβλήματα και ζημιές.
Το ίδιο συμβαίνει με το λιμανάκι στον Αγρίλη Τριφυλίας. Και εκεί δεν απαιτούνται τεράστια κονδύλια, αλλά τίποτα έως σήμερα. Οι αλιείς φωνάζουν, διαμαρτύρονται, διεκδικούν, αλλά, όπως φαίνεται, «μιλάνε» εις ώτα μη ακουόντων.
Στο λιμάνι της Κυπαρισσίας έχουν «πέσει» περίπου 13 εκατομμύρια ευρώ, αλλά όλα είναι στον αέρα ή, μάλλον, καλύτερα στη θάλασσα. Καμία απολύτως ασφάλεια ελλιμενισμού δεν υπάρχει και με την παραμικρή θαλασσοταραχή το αντιμάμαλο που δημιουργείται ξεσπά στο αλιευτικό καταφύγιο, προκαλώντας τεράστιες ζημιές σε σκάφη, βάρκες και ιστιοφόρα που «δένουν» εκεί.
Οι Σύλλογοι Επαγγελματιών και Ερασιτεχνών Αλιέων με αμέτρητες παρεμβάσεις τους έχουν αναδείξει τα προβλήματα διεκδικώντας την επίλυσή τους, το Δημοτικό Συμβούλιο με αποφάσεις του έχει ζητήσει την παρέμβαση της Πολιτείας, ωστόσο το θέμα, ακόμη, «μελετάται». Κι ενώ, αρχικά, σύμφωνα και με τη μελέτη του Πολυτεχνείου για την επίλυση του προβλήματος, είχε προταθεί η επέκταση του προσήνεμου μόλου, στη συνέχεια επιλέχτηκε να προταθεί η κατασκευή δύο «μπαστουνιών» μέσα στο λιμάνι για να κόβουν τον κυματισμό…
Απο το 'Θάρρος' και το kyparissianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages