Προτάσεις για ανοικτό σχολείο χωρίς πειραματισμούς ζητούν οι μαθητές... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Προτάσεις για ανοικτό σχολείο χωρίς πειραματισμούς ζητούν οι μαθητές...

ΤΗΝ πίστη ότι το εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας πρέπει να αναθεωρηθεί εξέφρασαν οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Κυπαρισσίας που συνεχίζουν τις καταλήψεις των σχολικών συγκροτημάτων στέλοντας μάλιστα και επιστολή στην υπουργό Παιδείας για ένα πραγματικά ανοικτό, σύγχρονο σχολείο χωρίς αγκυλώσεις και καγκελοποίηση του ίδιου του συστήματος.
Η εκπρόσωπος του Λυκείου τόνισε ότι η επιστολή δημοσιοποιήθηκε με σκοπό να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για τις προτάσεις μας 'με σκοπό να ακουστεί η φωνή μας και όχι α δημιουργήσουμε εντυπώσεις αφού είναι αλήθεια ότι οι πειραματισμοί στην Παιδεία δεν έχουν θετικά αποτελέσματα'. Προσθέτουν μάλιστα ότι ζητούν διάλογο και όχι αυστηρές ποινές αλλά και ενσωμάτωση των προτάσεών τους στον εθνικό διάλογο για την Παιδεία η οποία πολλές φορές αποτελεί προιόν εκμετάλλευσης με την παραπαιδεία να κάνει πάντα την εμφάνισή της σε κάθε υποτιθέμενη μεταρρύθμιση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υποκινούνται πολιτικά.
Ο εκπρόσωπος του Γυμνασίου Κυπαρισσίας αναφέρθηκε στα προβλήματα στατικότητας των εγκαταστάσεων και την αναβάθμιση των υποδομών όπως το πεπαλαιωμένο Χημείο και Αμφιθέατρο αλλά και το στεγασμένο Γυμναστήριο το οποίο έχει κριθεί ότι πρέπει να κατεδαφιστεί και να ανακατασκευαστεί βάση της μελέτης που έχει εκπονηθεί, υπογραμμίζοντας ότι έχουν εισπράξει μόνο υποσχέσεις από το υπουργείο. Ζητούν νέες τουαλέτες αλλά και χώρους άθλησης αφού οι εγκαταστάσεις είναι αφημένες στην τύχη τους. Παράλληλα αναφέρονται και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages