Απεργούσαν ακόμα και τα περίπτερα... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Απεργούσαν ακόμα και τα περίπτερα...

Στο 70% έφθασε κατά μέσο όρο η συμμετοχή των περιπτερούχων-ψιλικατζήδων στην απεργιακή κινητοποίηση -ξεκίνησε την Παρασκευή και έληξε σήμερα- της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδας (ΟΠΚΕ).
Οι περιπτερούχοι διεκδικούν τη θεσμοθέτηση με νόμο του 8,2% ως ελάχιστη προμήθεια στα βιομηχανοποιημένα καπνά. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι Σύλλογοι-μέλη της ΟΠΚΕ από 45 νομούς, όχι όμως οι περιπτερούχοι της Αττικής.
Εκπρόσωποι του κλάδου έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Οικονομικών και πραγματοποιώντας απεργία πείνας, περιμένουν τη συνάντηση της Τρίτης με τον αρμόδιο υφυπουργό, Δημήτρη Κουσελά, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΟΠΚΕ, Κώστας Κόγιας.
Μάλιστα, δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι…τελικής πτώσης, αφού όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «πρόκειται για την επιβίωση της οικογένειάς μου». Ο κ. Κόγιας τόνισε ακόμη ότι μετά τη συζήτηση του θέματος στην ολομέλεια της Βουλής, όπου και κατατέθηκε σχετική επίκαιρη ερώτηση, υπήρξαν διαβεβαιώσεις από πλευράς της κυβέρνησης ότι στη συνάντηση της Τρίτης θα δοθεί λύση στο ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages