Ολα τα λεφτά για όλα τα κιλά ζητά η Ε.Ε. απο την Ελλάδα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ολα τα λεφτά για όλα τα κιλά ζητά η Ε.Ε. απο την Ελλάδα

Νέα βαριά καµπάνα εις βάρος της Ελλάδας ύψους 343,7 εκατοµµυρίων ευρώ επιβάλλει αύριο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για παράνοµες αγροτικές ενισχύσεις που έδωσε για προεκλογικούς και άλλους λόγους η κυβέρνηση της Νέας Δηµοκρατίας την περίοδο 2004-2007. Οι παράνοµες αυτές ενισχύσεις ανεβάζουν το ύψος των πιθανών προστίµων που θα επιβληθούν στη χώρα τους επόµενους µήνες στο 1,3 δισ. ευρώ, χρήµατα που θα επιβαρύνουν ακόµη περισσότερο το έλλειµµα. Πρόκειται για τις αλόγιστες παροχές στις οποίες είχε επιδοθεί η κυβέρνηση Καραµανλή προκειµένου να ικανοποιήσει αιτήµατα τα οποία υπέβαλλαν αθρόα «γαλάζιοι» συνεταιριστές στη λογική τού «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά». Σύµφωνα µε έκθεση που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ» και αφορά την εκκαθάριση λογαριασµών των γεωργικών ταµείων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η Ελλάδα θα κληθεί να επιστρέψει στην Ε.Ε.:
Το Πακέτο Χατζηγάκη ύψους 500 εκατοµµυρίων ευρώ που δόθηκε παράνοµα, χωρίς καµία έγκριση της Κοµισιόν, και εξ αυτού του λόγου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί την άµεση επιστροφή τους από την Ελλάδα.

Μεγάλο µέρος των αποζηµιώσεων που έδινε χωρίς έγκριση ο ΕΛΓΑ για καταστροφές παραγωγής οι οποίες κατά σύστηµα διογκώνονταν, µε αποτέλεσµα το χρέος του οργανισµού να φθάσει τα 4 δισ. ευρώ – έναντι 700 εκατ. ευρώ που ήταν το 2003. Το χρέος αυτό, το οποίο προχθές µε τροπολογία στη Βουλή ανέλαβε το Ελληνικό Δηµόσιο, επιβαρύνει το έλλειµµα της χώρας κατά 1,6%! Ενα πλήθος εκπρόθεσµων πληρωµών, πολλές από τις οποίες υπερέβ αιναν το όριο πληρωµών των κοινοτικών επιδοτήσεων, στη λογική ότι ας δοθούν τώρα οι ενισχύσεις, κι όταν έρθει ο έλεγχος από τις Βρυξέλλες βλέπουµε τι θα κάνουµε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages