Κόντρες στην Ανω Μεσσηνία για τον Περιφερειακό σχεδιασμό - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Κόντρες στην Ανω Μεσσηνία για τον Περιφερειακό σχεδιασμό

Την αντίθεσή του στο νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης των Απορριμμάτων εκφράζει το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας, που συνεδρίασε πρόσφατα.
Στο σκεπτικό της απόφασης με την οποία εκφράζει την αντίθεσή του, το Δημοτικό Συμβούλιο επισημαίνει το γεγονός ότι το «Παλιοροβούνι» προβλέπεται ως χώρος για την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας και στα τρία σενάρια που είχαν προταθεί, ενώ θεωρεί ότι όλα αυτά είναι το αποτέλεσμα μιας μονομερούς αντιμετώπισης, που βασίζεται σε προμελέτη με υποκειμενικά στοιχεία. Έτσι, τονίζεται το γεγονός ότι ο προτεινόμενος χώρος έχει ανακηρυχθεί ως αναδασωτέα περιοχή (ΦΕΚ 78 Δ/19-2-2010), χωρίς αυτό να έχει ληφθεί υπόψη από το νέο μελετητή, ενώ εκφράζεται και η απορία, γιατί στον Περιφερειακό Σχεδιασμό απουσιάζει από τα σενάρια διαχείρισης ο Νομός Αρκαδίας.
Οι λόγοι της αντίθεσης
Σύμφωνα με το σχετικό απόσπασμα από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, «βάσει της επικαιροποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού, που παρουσιάστηκε προ ημερών από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, αναδείχθηκε ως προτιμότερη λύση το δεύτερο σενάριο που αφορά τρεις Ολοκληρωμένες Εγκαταστάσεις Διάθεσης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ). Σχετικά με τη δεύτερη διαχειριστική ενότητα στην οποία ανήκει η Μεσσηνία και δύο Δήμοι της Αρκαδίας, προτεινόμενος χώρος και στα τρία εναλλακτικά σενάρια για την εγκατάσταση επεξεργασίας, εξακολουθεί να είναι το “Παλιοροβούνι” του Δήμου Οιχαλίας.

Με πληροφορίες απο τη 'Φωνή' και το 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages