Στα 2,30 το μαυρολίσιο και οι διαμαρτυρίες έπονται... - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Στα 2,30 το μαυρολίσιο και οι διαμαρτυρίες έπονται...

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ είναι οι παραγωγοί του μαυρολίσιου στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς η τιμή του έχει πάρει την κατηφόρα. Όπως σημείωσε χθες στο «Θ» ο Γιώργος Κόκκινος, πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Ελαιολάδου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης «Νηλέας», με έδρα τη Χώρα, από τα 2,60 που ήταν πέρυσι η τιμή εκκίνησης στον παραγωγό, φέτος έπεσε στα 2,30 ευρώ το κιλό.
Και μειωμένη παραγωγή
Και η παραγωγή, όμως, αναμένεται μειωμένη. «Δε θα είναι αυτό που περιμέναμε, είχαμε προβλήματα μάλλον στο “δέσιμο” το Μάιο. Η μαυρολιά γενικότερα είναι δέντρο που έχει πρόβλημα στο “δέσιμο”, δεν είναι σαν την κορωνέικη. Πιθανόν, να φταίνε και οι φτωχές λιπάνσεις. Λόγω της πτώσης των τιμών παραγωγού ανά κιλό ελαιολάδου, η ελαιοκαλλιέργεια είναι πλέον στα επίπεδα του κόστους. Όπως είναι φυσικό κι επόμενο, οι παραγωγοί είναι πια αναγκασμένοι να μετρούν τα πάντα. Η μικρή τιμή του λαδιού σε συνδυασμό με την αύξηση των τιμών στα λιπάσματα, ίσως τους οδήγησε στο να μη ρίξουν τις επαρκείς ποσότητες λιπάσματος, ώστε να λειτουργήσει το δέντρο».
Με δεδομένο ότι η περσινή δεν ήταν η καλή χρονιά, οι ελαιοπαραγωγοί ανέμεναν ότι τα πράγματα φέτος θα πήγαιναν καλύτερα. Ωστόσο, όπως λέει ο πρόεδρος του «Νηλέα», οι φετινές ποσότητες ενδέχεται να είναι μικρότερες ακόμη και από τις περσινές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages