Πύρινη λαίλαπα σε Ταύγετο, Μάνη και για πολλαστή φορά στη Μεταμόρφωση - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Πύρινη λαίλαπα σε Ταύγετο, Μάνη και για πολλαστή φορά στη Μεταμόρφωση

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ταυγετο στην Μεσσηνία, και άλλες δυο καίνε εκτάσεις στη Ανατολική πλευρά της Μάνης στην Λακωνία.
Οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών ενώ η κινητοποίηση είναι μεγάλη.
Η πυρκαγιά στα Πηγάδια Ταϋγέτου βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη, ενώ από την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν ζητηθεί ενισχύσεις από τους δήμους που έχουν πυροσβεστικά μέσα.
Παραλληλα στο σημείο σπεύδουν και εθελοντές από το Σύλλογο “Γαία” Δυτικής Μάνης.
Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, αλλά και το γεγονός ότι λόγω νύχτας δεν μπορούν να επιχειρήσουν εναέρια μέσα καθιστά το έργο των πυροσβεστών ακόμα πιο δύσκολο.Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα το πρωί την περιοχή του δήμου Ανατολικής Μάνης.
Η πρώτη φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Δρύαλος στην Μέσα Μάνη και η δεύτερη εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12.00 το μεσημέρι στο Σκουτάρι Γυθείου, και καίει δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση και καλλιέργειες. Οι φωτιές δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές, ενώ ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με επίγεια κι εναέρια μέσα και με την συνδρομή πολιτών καταβάλουν προσπάθεια να τις θέσουν υπό έλεγχο..
ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΟΝ ΠΥΡΙΝΟ ΚΛΟΙΟ

Απορούμε και εμείς μαζί με τους κατοίκους της περιοχής  για την « αδιαφορία » των διωκτικών αρχών  μπροστά σε αυτό το φαινόμενο που ίσως αποτελεί και ρεκόρ Γκίνες  .περισσότερες από 30 πυρκαγιές τα  τελευταία 20 χρόνια και κανενός το αυτί ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ .
Η φωτιά χάρις στην άμεση αντίδραση της Π.Υ και των πυροσβεστικών οχημάτων του δήμου Πύλου –Νέστορος  τέθηκε μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες υπό πλήρη έλεγχο τα ξημερώματα αφού έκαψε ελαιόδεντρα και χορτολιβαδική έκταση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages