Κορυφώθηκε με κατάνυξη το Θείο Δράμα – Η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στην Κυπαρισσία VIDEO - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Κορυφώθηκε με κατάνυξη το Θείο Δράμα – Η Ακολουθία και η Περιφορά του Επιταφίου στην Κυπαρισσία VIDEO


 Με την αποκαθήλωση και τον Επιτάφιο Θρήνο κορυφώνεται σήμερα το Θείο Δράμα. Οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούν πένθιμα, ενώ από νωρίς το πρωί οι πιστοί συρρέουν στους ναούς για να προσκυνήσουν τους ανθοστόλιστους και ραντισμένους με μύρο Επιταφίους.




Με κατάνυξη τελέστη σε όλους τους Ιερούς Ναούς η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και η Περιφορά όπως στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου. Χαρακτηριστικές οι εικόνες στους δρόμους της Κυπαρισσίας.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ξεκίνηαε ο στολισμός του Επιταφίου στις εκκλησίες σε όλη τη χώρα. Πρώτα ψάλλονται οι Μεγάλες Ώρες και ακολουθεί ο Εσπερινός της Μεγάλης Παρασκευής. Στη συνέχεια, διεξήχθη κατά την τελετή  η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου. Ακριβώς μετά, μέσα στο Ιερό Κουβούκλιο τοποθετείται ένα ύφασμα, πάνω στο οποίο έχει κεντηθεί ή ζωγραφιστεί ο Κύριος, νεκρός. Το ύφασμα αυτό λέγεται Επιτάφιος.

KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/IARla20tXPU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages