Ανάδοχος για τη βελτίωση του δρόμου Πλατάνια – Νέδα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Ανάδοχος για τη βελτίωση του δρόμου Πλατάνια – Νέδα


Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη χθεσινή συνεδρίασή της ενέκρινε το 3ο πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της ανοικτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την ανάδειξη προσωρινού ανάδοχου κατασκευής στο προϋπολογισμού 360.000 ευρώ έργο ολοκλήρωσης της βελτίωσης της ασφάλειας του δρόμου Πλατάνια – πέτρινη γέφυρα Νέδας, σ
τη Μεσσηνία.
 Σύμφωνα με τη μελέτη: «Λόγω της μεγάλης κατά μήκος κλίσης του δρόμου, των συνεχών και κλειστών στροφών, καθώς και της στενότητάς του, θα απαιτηθεί να τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας κατά θέσεις σε όλον τον υπόλοιπο ασφαλτοστρωμένο δρόμο, συνολικού μήκους 500 μ., σε θέσεις που θα υποδειχθούν επί τόπου από την επίβλεψη. 
 Στην ήδη διαμορφωμένη επίπεδη χωμάτινη πλατεία στην οποία σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία και τα επιβατικά οχήματα των επισκεπτών των καταρρακτών του ποταμού Νέδα, θα γίνει διαμόρφωση με δύο στρώσεις οδοστρωσίας (υπόβαση και βάση, σταθερή κάθε στρώση 0,10 μ.) και ασφαλτοτάπητας, σε επιφάνεια διαστάσεων 40×50 μ. Στη στενή χωμάτινη οδό με τη μεγάλη κατά μήκος κλίση, η οποία καταλήγει στο παλαιό πέτρινο τοξωτό γεφύρι της Νέδας, κάποια τμήματα συνολικού μήκους περίπου 150 μ. έχουν τσιμεντοστρωθεί με προηγούμενη εργολαβία. 
 Με την παρούσα μελέτη θα γίνει τσιμεντόστρωση όλου του υπόλοιπου δρόμου, με σκυρόδεμα γραμμωτό στην επιφάνειά του, ώστε να μην γλιστρούν, πάχους 0,18 μ., ενώ στην άκρη του, κατά θέσεις για την απορροή των όμβριων υδάτων θα κατασκευασθεί μικρή ορθογωνική τάφρος, όμοια με αυτή που υπάρχει σε κατασκευασμένο τμήμα του (πλάτος περίπου 0,40-0,50 μ. και βάθος έως 0,50 μ.). Επίσης, κατά θέσεις και όπου δεν είναι εφικτή η κατασκευή της ανωτέρω μικρής ορθογωνικής τάφρου, θα κατασκευασθεί κατάλληλα διαμορφωμένη για την απορροή των όμβριων υδάτων, υπενδεδυμένη τριγωνική τάφρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages