ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ 300.000 ΣΥΝΟΛΙΚΑ - 22.000 ΤΟΝΟΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 26 Ιουλίου 2022

ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ 300.000 ΣΥΝΟΛΙΚΑ - 22.000 ΤΟΝΟΙ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ


Κατά κύριο επάγγελμα αγρότες – Κονδύλια σε αυτούς που ασχολούνται με την καλλιέργεια

Η αύξηση της παραγωγής σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Ελλάδα όμως να εμφανίζει μείωση, είναι τα νέα δεδομένα για το ελαιόλαδο, σύμφωνα με την Κομισιόν, που κάνει λόγο για αύξηση κοντά στο 11% και σχεδόν στους 2,3 εκατομμύρια τόνους, για την καλλιεργητική περίοδο 2021-22.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσιάζει ανάκαμψη της παραγωγής, ενώ για ελπιδοφόρα μηνύματα και για σίγουρο μέλλον στη χώρα μας, αρκεί οι ελαιοπαραγωγοί «να αφήσουν τα καφενεία και να βγουν στα χωράφια», κάνει λόγο μιλώντας στη «ΝΚ» ο πρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου Μανόλης Γιαννούλης.

Οι αυξήσεις που εμφανίζονται στα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν στηρίζονται στις αντίστοιχες αυξήσεις στις αποδόσεις στις ελιές κατά 7% και στο λάδι κατά 6%. Ωστόσο, η κατάσταση είναι ανάμεικτη στις κύριες χώρες παραγωγής. Ενώ οι αποδόσεις των ελιών ήταν χαμηλότερες κατά 9%, αυτό αντισταθμίστηκε από υψηλότερη περιεκτικότητα σε λάδι (+17%).

Αντίθετα, στην ελληνική παραγωγή σημειώθηκε πτώση κατά 16%, λόγω της χαμηλότερης περιεκτικότητας σε λάδι (-33%), παρά τις υψηλότερες αποδόσεις στις βρώσιμες ελιές (+54%). Μετά από ένα αρχικό σοκ που προκλήθηκε από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οι τιμές του ελαιολάδου της Ε.Ε. μπορεί ελαφρώς να μειώθηκαν, παραμένουν όμως πολύ πάνω από τον μέσο όρο 5 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages