ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ KYPARISSIANEWS ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΑΘΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 24 Ιουλίου 2022

ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ KYPARISSIANEWS ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΑΘΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

 


Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΑ ΦΥΚΙΑ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΑΘΡΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ, αποτέλεσε θέμα στο οικείο Δ.Σ. Τριφυλίας που πρώτο αποκάλυψε με ρεπορτάζ και βίντεο το kyparissianews.com και το Kyparissia TV 

ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ.

Επιχειρήσεις τουρισμού και Κ.Υ.Ε., με δικές τους δαπάνες, μάζεψαν τα φύκια της παραλίας, μετά το λιμάνι, στον Κάμπο Κυπαρισσίας και ο Δήμος Τριφυλίας, παρά τις εκκλήσεις, δεν τα απομακρύνει, ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας η επικεφαλής της παράταξης “ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΡΙΑ”, Χάιδω Παναγιωτοπούλου, καταγγέλλοντας τη Δημοτική Αρχή Λεβεντάκη ότι εμμονικά δεν καθαρίζει ούτε το δρόμο στην περιοχή. Σημειώνεται πως η κα Παναγιωτοπούλου είχε θέσει στο Σώμα το θέμα καθαρισμού των παραλιών της Τριφυλίας ήδη από τη συνεδρίαση στις 24 Μαΐου, ρωτώντας τι θα γίνει με τον καθαρισμό των παραλιών και μιλώντας για άθλιες εικόνες με φύκια κ.τ.λ. Σε επόμενη συνεδρίαση δε, είχε σημειωθεί ένταση μεταξύ της ιδίας και της Δημοτικής Αρχής για το ίδιο θέμα.

Στην τελευταία συνεδρίαση η κα Παναγιωτοπούλου ανέφερε ότι την παραλία του Κάμπου Κυπαρισσίας, πλησίον του λιμανιού, καθάρισαν με δικές τους δαπάνες επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή (σ.σ. “Kyparissia Blue Boutique Beach Hotel” & “Sunset”), επειδή «είχαν κάνει εκκλήσεις στο Δήμο Τριφυλίας και στον κ. δήμαρχο αλλά δεν εισακούστηκαν. Με την παραλία αυτή δεν έχει ασχοληθεί ο Δήμος Τριφυλίας καθόλου. Αναγκάστηκαν να καθαρίσουν την παραλία μπροστά από τις επιχειρήσεις τους γιατί είχαν ακυρώσεις. Έχουν υποστεί οικονομική ζημία εξαιτίας της αμέλειας ο Δήμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, που αφορούν στον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων. Είναι απευθείας αρμοδιότητα του Δήμου. Έτσι, λοιπόν, οι άνθρωποι αυτοί κάνουν έκκληση στο Δήμο, από τη στιγμή που έχουν καθαρίσει την παραλία εδώ και είκοσι μέρες, τουλάχιστον ο Δήμος να μεταφέρει τα φύκια που έχουν καθαριστεί και είναι βουνά. Να τα μεταφέρουν σε άλλον χώρο και μάλιστα προσφέρουν και το χώρο, σε δικό τους, ιδιωτικό χώρο, αν ο Δήμος διατείνεται ότι δεν έχει πού να τα πάει.

Ο Δήμος, μέχρι στιγμής, η Δημοτική Αρχή αντιδρά, αρνείται και θέλω να εξηγηθεί ο λόγος που η συγκεκριμένη περιοχή και η συγκεκριμένη παραλία δεν καθαρίζεται, όπως επίσης δεν καθαρίζεται ο δρόμος από τα χορτάρια, ούτε τα σκουπίδια παίρνονται τακτικά. Θέλω να μου εξηγήσετε, κε αντιδήμαρχε, το λόγο που δε φροντίζει ο Δήμος τη συγκεκριμένη περιοχή. Ποιος είναι ο λόγος; Ενώ οι άνθρωποι έχουν επιχειρήσεις, πληρώνουν δημοτικά τέλη. Και όταν μάλιστα οι ίδιοι αναγκάστηκαν κι έκαναν τη δαπάνη (σ.σ. για τον καθαρισμό από τα φύκια), που ξέρετε έχουν το δικαίωμα τη δαπάνη αυτή να τη γυρίσουν και να τη διεκδικήσουν από το Δήμο με τόκους κ.τ.λ. Πείτε μας το λόγο…».

Απαντώντας ο κ. Βλάχος είπε: «Τόσες παραλίες που υπάρχουν, εσείς γιατί ενδιαφέρεστε τόσο πολύ γι’ αυτό το χώρο;», με την κα Παναγιωτοπούλου να του ανταπαντά σε έντονο ύφος: «Άρα, η απάντησή σας είναι ότι δεν καθαρίζετε αυτό το χώρο επειδή ενδιαφέρομαι εγώ;».

Εκείνος της είπε: «Αφήστε τα αυτά, έχω κάνει κι εγώ σε έδρανα…» ενώ ακολούθως σχολίασε: «Γιατί προϋπολογισμός δεν υπήρχε και δεν είχε φτιαχτεί ακόμα η ανάθεση να δώσουμε σε διαγωνισμό…».

Τότε η κυρία Παναγιωτοπούλου τον ρώτησε «Γιατί δεν έχει φτιαχτεί ακόμα;».

«Δεν έχουμε προλάβει», είπε ο κ. Βλάχος και η κα Παναγιωτοπούλου τόνισε: «Γιατί δεν προλάβατε, από το Μάη που πέρασε ο προϋπολογισμός; Τα καθάρισαν μόνοι τους. Δεν έχετε δύο φορτηγά κι έναν εκσκαφέα;».

Ο κ. Βλάχος απάντησε ότι «ο Δήμος δεν έχει το μηχάνημα να παρέμβει να μπει στη θάλασσα. Θέλει μπουλντόζα και φορτωτή. Η τσάπα δεν μπορεί να τα φορτώσει. Όταν γίνει ο διαγωνισμός, τότε θα τα πάρουμε. Και ξέρετε ότι έχει αλλάξει η νομοθεσία και απαγορεύεται;».

«Τι λέτε, κύριε; Μη λέτε ψέματα. Για να τελειώνουμε άπαξ δια παντός, υπάρχει έγγραφο της Κτηματικής Υπηρεσίας, του κ. Βλάχου, που λέει ξεκάθαρα ότι “ζητήστε την άδειά μου και σας τη δίνω να καθαρίσετε”. Τελείωσε. Και δεν το έχετε κάνει. Μην κοροϊδεύετε “δεν επιτρέπει ο νόμος”. Το έγγραφο του ’19».

«Μας πήγατε σε διαγωνισμό;», είπε ο κ. Βλάχος εννοώντας ότι στο τεχνικό πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό ενοποίησαν τους κωδικούς για καθαρισμούς κοινόχρηστων χώρων και παραλιών και αντί για απευθείας αναθέσεις, γίνεται διαγωνισμός.

«Κύριε, τα καθάρισαν μόνοι τους, δε χρειάζεται να πάτε να καθαρίσετε. Μεταφορά να κάνετε μόνο από τα φύκια. Είναι γελοίο αυτό που λέτε», τόνισε η Χάιδω Παναγιωτοπούλου, η οποία στη συνέχεια παρατήρησε: «Κύριοι συνάδελφοι, είναι μαζεμένα και δεν πάνε να τα φορτώσουνε να τα μεταφέρουν».

Τότε ο Γιάννης Μερκούρης είπε στον κ. Βλάχο: «Είναι προτιμότερο να μένουν εκεί και να τα πάρει η θάλασσα;» με τον κ. Βλάχο να λέει στη συνέχεια ότι «θέλει ερπυστριοφόρο». Ένταση σημειώθηκε και μεταξύ της κας Παναγιωτοπούλου και του αντιδημάρχου, Γιώργου Ασημακόπουλου.

Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Μπακούρος δήλωσε: «Συμφωνώ με την κα Παναγιωτοπούλου ότι ο Δήμος είναι ενιαίος και έχουμε μια υποχρέωση ισότητας και ισονομίας απέναντι στους επιχειρηματίες. Πρέπει να φροντίζουμε για όλες τις παραλίες. Είναι αλήθεια ότι οι επιχειρηματίες εκεί διέθεσαν ένα ποσό, εάν δεν κάνω λάθος 6.300 ευρώ, συγκέντρωσαν τα φύκια γιατί έχουν σωρεία ακυρώσεων. Όταν έρχεται κάποιος να μείνει, να κάνει διακοπές και βλέπει αυτό το χάλι, ενδεχομένως να κάνει ακυρώσεις. Φοβάμαι να μη δεχτούμε κάποια αγωγή η οποία θα μας καταλογίζει διαφυγόντα κέρδη. Εγώ κάνω έκκληση, αν θέλετε, γιατί μετά τόσα χρόνια στην αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε τους επαγγελματίες κατά το δοκούν. Δηλαδή, εάν είναι δικός μας, εάν είναι της Χάιδως, εάν είναι του Σωτήρη, εάν είναι του Γιάννη, εάν είναι του οποιουδήποτε», με τον αντιδήμαρχο κ. Βλάχο να τον διακόπτει λέγοντας: «Αυτό είπαμε εμείς;» και εκείνον να απαντά: «Όχι. Λέω εγώ, το απεύχομαι, να μη γίνεται».

«Αυτό μεταφέρεις όμως», είπε διακόπτοντας ξανά ο κ. Βλάχος και τον κ. Μπακούρο να του λέει: «Δε μεταφέρω αυτό, ξέρω τι μεταφέρω» ενώ ο Γιάννης Μερκούρης σχολίασε: «Ας σας πει κάτι και ο Σωτήρης, βρε Αντώνη».

Ο δε κ. Μπακούρος συνέχισε λέγοντας: «Κατά συνέπεια μία πράξη καλής θέλησης είναι να καθαριστεί και η παραλία αυτή, γιατί είμαστε υπεύθυνοι για όλες τις παραλίες».

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages