ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

ΘΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ


 Με θετικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκαν οι δύο κύκλοι του φετινού προγράμματος του Γεωργικού Σχολείου στη Μεσσηνία, τους οποίους παρακολούθησαν συνολικά 42 άτομα, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας και των Φιλιατρών.

Οπως γνωστοποιεί, ειδικότερα, με επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ο κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Δημήτρης Πετρόπουλος, επιστημονικός υπεύθυνος του εν λόγω έργου, “τα αποτελέσματα είναι θετικά και υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον”.

Η πιο πάνω δράση -με δύο κύκλους επιμόρφωσης 150 ωρών ο καθένας- υλοποιήθηκε στο πλαίσιο σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ο πρώτος διεξήχθη στη Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο από τον Νοέμβριο 2021 έως και τον Φεβρουάριο του 2022 και ο δεύτερος σε χώρο του Λυκείου Φιλιατρών από τον περασμένο Μάιο έως  και τον τρέχοντα μήνα Ιούλιο.

“Η συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε αυτό το εγχείρημα ήταν καθοριστική” δηλώνει ο Δ. Πετρόπουλος στην επιστολή του προς τον περιφερειάρχη Π. Νίκα, προσθέτοντας ότι “υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για τη συνέχεια του εν λόγω έργου με την συμμετοχή της Περιφέρειας” -κάτι που όπως τόνισε ο περιφερειάρχης θα επιδιωχθεί να γίνει πράξη.

Τον απολογισμό του Γεωργικού Σχολείου από τον κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας και Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages