ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΣΤΟ KYPARISSIAGR ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ 90,5FM: Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΣΤΟ KYPARISSIAGR ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΛΜΟ 90,5FM: Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ


 «Ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας ικανοποιείται με τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη προκειμένου να αναδειχθούν οι θησαυροί που έχουν έλθει στο φως στις ανασκαφές του ιδιαίτερα σημαντικού αρχαιολογικού αυτού χώρου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Με το Μνημόνιο Συνεργασίας, το οποίο υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας και ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ξεκινούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την εκπόνηση των αναγκαίων μελετών, η πρώτη φάση των οποίων, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από κοινού από το ΥΠΠΟΑ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης.

Ο Δήμαρχος Μεσσήνης μιλώντας στην εκπομπή του Ιωάννη Μποζίκα στο ΠΑΛΜΟ 90,5 υπογράμμισε ότι «το πρώτο βήμα ήταν η δωρεά του χώρου προς το Υπουργείο Πολιτισμού για να κατασκευαστεί το μουσείο. Με τη σημερινή υπογραφή διασφαλίζουμε τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων μελετών, ώστε να ακολουθήσει το επόμενο βήμα, η εξεύρεση χρηματοδότησης όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες, ώστε να υλοποιηθεί αυτό το πραγματικά μεγάλο έργο».

Η ίδρυση του νέου Μουσείου αναγνωρίζεται ως αναγκαιότητα και προτεραιότητα καθώς θα συμβάλει στην προβολή και ανάδειξη του σημαντικότατου αρχαιολογικού πλούτου της Αρχαίας Μεσσήνης, στην προώθηση της αρχαιολογικής έρευνας και στην περαιτέρω αναβάθμισή της ως πολιτιστικού προορισμού. Συγχρόνως, θα συμβάλει στη βιώσιμη ανάπτυξη, προβολή και ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής. Το νέο Μουσείο θα ανεγερθεί σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Μεσσήνης υπέρ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον σκοπό αυτό. Στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης, θα εκπονηθούν οι απαραίτητες μελέτες μέχρι επιπέδου εφαρμογής και τευχών δημοπράτησης για την κατασκευή του κτηρίου, καθώς και η μουσειολογική και μουσειογραφική μελέτη.

KYPARISSIA TV VIDEO: https://youtu.be/AlfGh7FbobA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages