ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΑΛΙΜΑΚΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΑΛΙΜΑΚΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

 


Διαμαρτυρίες πολιτών, που μιλούν για συνενοχή αρχών και υπηρεσιών στο υγειονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα

Κάτοικοι και ιδιοκτήτες γης στις Κοινότητες Μύρου και Ραχών, στον οικισμό Αλιμακίου, καθώς και τη γύρω περιοχή, έκλεισαν χθες το πρωί το δρόμο σε απορριμματοφόρα που πήγαιναν να αδειάσουν στον παράνομο σκουπιδότοπο του Δήμου Τριφυλίας στο Αλιμάκι, όπου και από το απόγευμα της Τρίτης μαίνεται φωτιά.
Οι πολίτες προέβησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για πολλοστή φορά, με αποκλεισμό του δρόμου για να σταματήσει το ανάθεμα παράνομης εναπόθεσης σκουπιδιών στο φλεγόμενο παράνομο και να σώσουν τη γη, τις καλλιέργειες, το περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή και τις ζωές τους!
Οργή και αγανάκτηση εκφράζεται σε όλους τους τόνους από κατοίκους, δημότες και ιδιοκτήτες γης στις Κοινότητες Μύρου, Ραχών, Κυπαρισσίας, Καλού Νερού, Αετού, Κοπανακίου και γειτονικές περιοχές καθώς, όπως λένε, ενώ συντελείται υγειονομικό και περιβαλλοντικό έγκλημα, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα και αποφάσεις των αρμοδίων Αρχών και υπηρεσιών, την ίδια στιγμή Αρχές και υπηρεσίες κωφεύουν. Στα μάτια τους, σημειώνουν, υπόλογοι και υπεύθυνοι είναι πολιτικά, ηθικά και προσωπικά οι κύριοι Λεβεντάκης και Νίκας, οι οποίοι, όπως τονίζουν, τους έχουν δώσει δημόσια υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις, αλλά αποδείχτηκαν ξεδιάντροπα ψέματα.

 



«Μας κορόιδεψαν μια, δυο, τρεις, δεκατρείς, έφτασε πια η κατάσταση στο μη παρέκει. Ο παράνομος σκουπιδότοπος, το λέμε χρόνια, έχει κορεστεί. Το έχει πει και ο κ. Λεβεντάκης. Δεν μπορεί να δεχτεί άλλα σκουπίδια. Κάθε λίγο καίγεται. Και συνεχίζεται το έγκλημα χωρίς να λογοδοτεί κανένας. Υπάρχει κράτος; Υπάρχει εισαγγελέας; Υπάρχει κυβέρνηση; Υπάρχει Ελληνική Πολιτεία; Υπάρχουν θεσμοί; Δουλεύει τίποτα σωστά ή όλα έχουν διαλυθεί και όλα γίνονται για συμφέροντα και για παράνομες δοσοληψίες; Τι συμβαίνει επιτέλους; Είναι όλοι τους συνυπεύθυνοι και συνένοχοι. Καίγεται τόσες μέρες ο παράνομος σκουπιδότοπος και οι αθεόφοβοι έστειλαν τα απορριμματοφόρα του Δήμου Τριφυλίας να αδειάσουν. Πού; Στο σκουπιδότοπο που καίγεται; Παραδίπλα; Καίγεται ο τόπος εδώ. Κινδυνεύουμε. Αναπνέουμε οι κάτοικοι σε όλη την ευρύτερη περιοχή αιωρούμενα σωματίδια από την καύση των σκουπιδιών. Τοξικό νέφος παντού. Καταλαβαίνει κανένας, τέλος πάντων, τον κίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον; Καταλαβαίνει κανένας τις συνέπειες; Πότε θα σταματήσει, επιτέλους, το μαρτύριο;», έλεγαν χθες διαμαρτυρόμενοι πολίτες.  Του Ηλία Γιαννόπουλου tharros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages