ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

ΤΟ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ


 To ολοένα και αυξανόμενο κόστος διαβίωσης οδηγεί όλο και περισσότερα νοικοκυριά στο χείλος του γκρεμού, τη στιγμή που οι τιμές καυσίμων και τροφίμων έχουν αγγίξει υψηλά ρεκόρ 40 ετών. Σε συνδυασμό με τις δυσθεώρητες τιμές ενέργειας, οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Η πανδημία έπληξε σημαντικά την παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα. Ο συνδυασμός της αυξημένης ζήτησης με την έλλειψη προσφοράς λόγω των καθυστερήσεων στα εργοστάσια έχουν οδηγήσει σε αύξηση των τιμών, ιδιαίτερα των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων.

Η δυσμενής κατάσταση στην αγορά τροφίμων και ενέργειας έχει επιδεινωθεί από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο ΟΗΕ  προειδοποιεί πως ο πόλεμος θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών τροφίμων παγκοσμίως κατά 8% με 22% το 2022. 

Ο υψηλός πληθωρισμός αναμένεται να συνεχιστεί σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, επιστρέφοντας στο στόχο του 2% πιθανώς στα μέσα του 2024. Αυτό, προφανώς, μεταφράζεται σε περίοδο σημαντικής οικονομικής δυσκολίας των νοικοκυριών τα οποία δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με το υψηλό κόστος διαβίωσης.

Σύμφωνα με ειδικούς της Cornwall Insight, το κόστος των λογαριασμών ενέργειας στη Βρετανία θα αυξηθεί από το παρόν ρεκόρ των £1.971 στις £3.245 τον Οκτώβριο και στις £3.364 στις αρχές του 2023.

Η καλύτερη επιλογή για τα νοικοκυριά αυτή τη στιγμή είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειάς τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages