Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΛΑΖΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΟΛΑΖΟΥΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΕ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ


Κατηγορείται για διέγερση σε ανυπακοή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και διατάραξη κοινής ησυχίας

Στα χέρια του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κυπαρισσίας βρίσκεται από χθες η δικογραφία που σχηματίσθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας σε βάρος του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, μετά τα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου, στη διάρκεια συναυλίας με τον Δημήτρη Κοντολάζο που οργάνωσε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου. Όλα ξεκίνησαν, όταν στις 2.30 τα ξημερώματα η Αστυνομία παρενέβη έπειτα από διαμαρτυρίες και καταγγελίες πολιτών για παραβίαση των ωρών κοινής ησυχίας και ο δήμαρχος από μικροφώνου επιτέθηκε στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και το Αστυνομικό Τμήμα Τριφυλίας.

Η αυτόφωρη διαδικασία κατά του δημάρχου ξεκίνησε αυτεπάγγελτα για τα όσα είπε και αφού δεν εντοπίσθηκε για να συλληφθεί εντός του πλαισίου του αυτοφώρου, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του με τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, της διασποράς ψευδών ειδήσεων και λοιπών ειδικών νόμων, όπως η  διατάραξη της κοινής ησυχίας.

Έτσι, μια βραδιά διασκέδασης στην πλατεία Κυπαρισσίας κατέληξε να είναι επεισοδιακή και με το δήμαρχο πλέον να είναι αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη.

«Εγώ δε μασάω…»
Από νωρίς η βραδιά κυλούσε όμορφα και ο κόσμος που παρακολουθούσε τη συναυλία απόλαυσε γνωστές επιτυχίες του Δημήτρη Κοντολάζου και της Βασιλικής Νταντά. Ωστόσο, κατά το τέλος του β’ μέρους της συναυλίας κι ενώ ο Δημήτρης Κοντολάζος είχε ευχαριστήσει τον κόσμο και παρουσίαζε την ορχήστρα, ο δήμαρχος κ. Λεβεντάκης ανέβηκε στην εξέδρα και αφού πήρε το μικρόφωνο, είπε επί λέξει: «Μας ειδοποίησαν από το αστυνομικό τμήμα, αυτό το τμήμα που μας προστατεύει πάρα πολύ, από τους κλέφτες, από αυτά που γίνονται γύρω γύρω, και ο κ. Θεοδωρικάκος που τους έχει και κάθονται μέσα, ότι ενοχλούμε. Μία εκδήλωση δημοτική, που έγινε για τον κόσμο της Κυπαρισσίας, να περάσει ωραία, κάποιοι κύριοι που ήρθαν απ’ την Αθήνα, δέκα μέρες, να περάσουν διακοπές, κι όχι γι’ αυτούς τους καταστηματάρχες που διατηρούν τα μαγαζιά δώδεκα μήνες το χρόνο και πληρώνουν, και μας πήραν να μας πούνε να σταματήσουμε. Η αστυνομία. Έχουμε πολλή προστασία. Να το ακούσει και ο κ. Θεοδωρικάκος και το αστυνομικό τμήμα. Εγώ δε μασάω. Ούτε τους υπολογίζω. Αυτό που πρέπει να κάνουνε δεν το κάνουνε. Κάθονται μέσα και λουφάρουν. Και δε βγαίνουνε έξω να δούνε ποιος κλέβει τον κόσμο, τι γίνεται, τι κάνουνε. Απλώς τους ενόχλησε ότι απόψε έτυχε και ο κόσμος να διασκεδάσει, ν’ ακούσει πέντε τραγούδια και να ξεφύγει απ’ τα προβλήματα. Τέλος πάντων, εγώ δε μασάω. Κι έχω πει δεν είμαι πολιτικός, δεν είμαι μ’ αυτούς, είμαι με τον εαυτό μου κι είμαι μ’ εσάς. Θα συνεχίσει κι ας έρθουν να με πάρουνε αυτόφωρο. Προχωράμε».

Η ορχήστρα έπαιξε μερικά κομμάτια ακόμα και τερματίστηκε η συναυλία, αφήνοντας μια γλυκόπικρη γεύση στους εναπομείναντες μέχρι εκείνη την ώρα πολίτες στην πλατεία.

«Έρμαιο της παρανομίας ο Δήμος»
Μετά, λοιπόν, αυτές τις δηλώσεις, αυτεπάγγελτα, από το πρωί του Σαββάτου ο δήμαρχος Τριφυλίας αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου για να συλληφθεί και αφού δεν εντοπίσθηκε, η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του χθες το μεσημέρι κατατέθηκε στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου και ώρα 4:41 μ.μ. ο δήμαρχος Τριφυλίας ανήρτησε στο λογαριασμό του στο facebook την εξής δήλωση:  «Σε συνέχεια της χθεσινής μου δήλωσης, στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας, κατά τη διάρκεια δημοτικής συναυλίας, την οποία πλήρωσε ο λαός της Τριφυλίας, οφείλω να σας ενημερώσω για τα εξής: Εξέφρασα δημόσια χθες, όπως κάνω πάντα, γιατί μόνο στο λαό της Τριφυλίας δίνω λόγο, τα παράπονά μου προς την κεντρική διοίκηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του πολιτικού προϊσταμένου της υπουργού, κυρίου Θεοδωρικάκου, για το θέμα που μας απασχολεί και έχει να κάνει με την αστυνόμευση στο Δήμο μας. Και επισήμανα πως, παρά τις συνεχείς προσωπικές μου οχλήσεις και τα αιτήματα των πολιτών της Τριφυλίας, ο Δήμος Τριφυλίας παραμένει απροστάτευτος, έρμαιο της παρανομίας και ιδιαίτερα η πόλη των Φιλιατρών, που στερείται εδώ και κάποια έτη αστυνομικού τμήματος. Δεν αναφέρθηκα σε κάτι εξωπραγματικό, αλλά σε ένα θέμα που γνωρίζουν όλοι και απασχολεί τους πάντες. Σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμουν και δε θα μπορούσα άλλωστε, γιατί είναι παιδιά μου, στους άντρες και στις γυναίκες των αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας, οι οποίοι καθημερινά και κάτω από αντίξοες συνθήκες ασκούν το υπηρεσιακό τους καθήκον, με σθένος και αυταπάρνηση, παρά τις όσες και όποιες ελλείψεις υπάρχουν στην υπηρεσία τους. Καθότι και αυτοί είναι όμηροι της κεντρικής διοίκησης, καθώς από αυτήν παίρνουν οδηγίες και εντολές, τις οποίες οφείλουν να υπηρετήσουν. Έχω επισημάνει πολλάκις και πριν από τις εκλογές, ότι εγώ δεν είμαι πολιτικός, ούτε και πρόκειται να γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Είμαι, κυρίως, ένας από εσάς, που μέσα από το θεσμικό ρόλο του δημάρχου οφείλω να δίνω λόγο και να ενημερώνω για τα έργα της Δημοτικής Αρχής, όπως και για τα προβλήματα του τόπου, τους πολίτες της Τριφυλίας. Μια δημοτική εκδήλωση, με χρήματα των πολιτών της Τριφυλίας, ήταν και αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες, στην Κυπαρισσία και θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες, μέσα στο καλοκαίρι σε όλο το Δήμο. Τώρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τον αγώνα μου, για ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Τριφυλία, αυτός όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα είναι ακόμα πιο δυνατός και ακόμα πιο στοχευμένος.

Όσο γι’ αυτούς που θα επιχειρήσουν πάλι στο μέλλον να εκμεταλλευτούν πολιτικά ή, πιο σωστά, μικροπολιτικά την οποιαδήποτε δήλωσή μου, αναφορικά με τους αστυνομικούς, να τους ενημερώσω, πάλι δημοσίως, ότι προσωπικά, ως πολίτης αλλά και ως δήμαρχος, ειδικά στους αστυνομικούς του Δήμου μας, έχω σταθεί και συμπαρασταθεί έμπρακτα και θα βρίσκομαι πάντα δίπλα τους, σε κάθε δίκαιο αίτημά τους. Και αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά, τόσο οι ίδιοι όσο και οι πολίτες της Τριφυλίας. Κι εμένα αυτό, αν μη τι άλλο, μου αρκεί!».

Των Βίκυς Βετουλάκη
Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages