ΑΓΩΝΑΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσία για να μην καταργηθεί το Πρωτοδικείο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΓΩΝΑΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσία για να μην καταργηθεί το Πρωτοδικείο


 Σε αποχή προχωρά ο Δικηγορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας από την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Η αποχή γίνεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι ο νέος δικαστικός χάρτης («Καλλικράτης της Δικαιοσύνης») που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης προβλέπει δημιουργία Περιφερειακών Δικαστικών Δομών και κατάργηση οργανικών θέσεων Δικαστικών Δομών, κάτι που ισοδυναμεί με κατάργηση –κλείσιμο Πρωτοδικείων.

Στην απόφαση 29/2023 αναγράφεται:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας συνεδρίασε σήμερα 13 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου και παρευρέθησαν οι Αθανάσιος Πετρόπουλος Πρόεδρος, Σοφία Σταθοπούλου Γ. Γραμματέας, Ευστρατία Λέφα Ταμίας, Αντώνιος Μαρίνης και Χάϊδω Παναγιωτοπούλου, Σύμβουλοι, με θέμα την ΑΠΟΧΗ των μελών του Συλλόγου από τα καθήκοντά τους για τους κάτωθι λόγους :

  1. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, διότι ο νέος δικαστικός χάρτης («Καλλικράτης της Δικαιοσύνης») που προωθεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης και προβλέπει δημιουργία Περιφερειακών Δικαστικών Δομών και κατάργηση οργανικών θέσεων Δικαστικών Δομών, ισοδυναμεί με κατάργηση –κλείσιμο Πρωτοδικείων.

  2. Πάγια θέση του Δικηγορικού σώματος ως προς τον Δικαστικό Χάρτη όπως αυτή έχει προκύψει δυνάμει και της από 20/07/2023 αποφάσεως της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας Των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, είναι ότι τα προβλήματα στην απονομή της Δικαιοσύνης δεν επιλύονται με κατάργηση ή συγχώνευση δικαστικών σχηματισμών-Πρωτοδικείων, αλλά με τον εκσυγχρονισμό και την ενοποίηση των δικονομικών κανόνων, την αύξηση της χρηματοδότησης, τη δημιουργία υλικοτεχνικών υποδομών και τις προσλήψεις δικαστικών υπαλλήλων και τέλος

  3. Εκφράζουμε την αντίθεσή μας, στην επιχειρούμενη προσπάθεια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδεθεί η τυχόν κατάργηση-συγχώνευση Πρωτοδικείων με την χρήση ψηφιακών μέσων (τηλεδίκες) και την εξάλειψη της φυσικής παρουσίας των δικηγόρων στα ακροατήρια.

Ο Πρόεδρος ανέπτυξε τα πιο πάνω θέματα και ΠΡΟΤΕΙΝΕ αποχή των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, από Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Συζητήσεως γενομένης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου σε ένδειξη διαμαρτυρίας και ως μέσον καταδείξεως της αντίθεσης του στο κλείσιμο έστω και ενός Πρωτοδικείου στην Ελλάδα, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την προειδοποιητική αποχή των μελών του από τα ακροατήρια των Δικαστηρίων όλης της Ελληνικής Επικράτειας από την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 μέχρι και την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023. Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου 2023 και την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που θα διεξαχθεί στη Χίο, θα συγκληθεί γενική συνέλευση προς περαιτέρω ενημέρωση των μελών και λήψη αποφάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages