Μόλις 1 στους 2 Έλληνες είναι ικανοποιημένος από την εργασία του - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Μόλις 1 στους 2 Έλληνες είναι ικανοποιημένος από την εργασία του


Τ
ο 69% των Ελλήνων που μετείχαν στην έρευνα Workmonitor της Randstad Hellas εμφανίζεται να πιστεύει ότι τα προσόντα που διαθέτει υπερβαίνουν τις απαιτήσεις της εργασίας του.
Στην έρευνα Workmonitor διαπιστώθηκε ότι το 54% των Ελλήνων εργαζομένων είναι ικανοποιημένο από την εργασία του, ποσοστό το οποίο μειώθηκε κατά 4% σε σχέση με το περασμένο τρίμηνο. Στην Ελλάδα, οι γυναίκες σε ποσοστό 57% πιστεύουν ότι είναι ικανοποιημένες από την εργασία τους, ενώ στους άνδρες το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 40%.
Από τους ερωτηθέντες στην Ελλάδα για το τρίτο τρίμηνο του 2012, σχεδόν οι μισοί (47%), φοβούνται ότι θα χάσουν την εργασία τους. Γενικότερα, οι γυναίκες στην Ελλάδα σε ποσοστό 47,1% φοβούνται περισσότερο για την απώλεια της εργασίας τους σε σύγκριση με τους άνδρες όπου το αντίστοιχο ποσοστό είναι 45,6%.
Σύμφωνα με τη έρευνα, το 69% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα προσόντα που διαθέτει υπερβαίνουν τις απαιτήσεις της εργασίας του, ποσοστό που είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από τον μέσο όρο στον υπόλοιπο κόσμο, που είναι στο 47%.
Σύμφωνα με τη έρευνα, κάποιες άλλες χώρες στις οποίες οι εργαζόμενοι δήλωσαν ότι διαθέτουν πλεονάζοντα προσόντα από τα απαιτούμενα είναι η Κίνα (84%), η Τουρκία (78%), η Αργεντινή (71%), η Βραζιλία (70%) και το Μεξικό (76%). Ταυτόχρονα, στο Βέλγιο (28%), στο Λουξεμβούργο (23%) και στη Δανία (25%) από τις απαντήσεις που δόθηκαν φαίνεται να υπάρχει καλύτερη αντιστοιχία μεταξύ των προσόντων που διαθέτουν οι εργαζόμενοι και των απαιτήσεων που υπάρχουν στις θέσεις στις οποίες απασχολούνται. neemo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages