Μηχανισμός για παρακολούθηση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Μηχανισμός για παρακολούθηση των έργων διαχείρισης απορριμμάτων


Προς αναθεώρηση ο εθνικός σχεδιασμός για τα απορρίμματα- στόχος να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ- υπεύθυνοι οι αιρετοί για την χωροθέτηση
Στη σύσταση μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης και συντονισμού των έργων που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων σε όλη τη χώρα προχωρά η Κυβέρνηση. Ο μηχανισμός που θα αποτελεί στην ουσία μία γραμματεία παρακολούθησης θα εποπτεύει καθημερινά και θα συντονίζει την πορεία των έργων που θα αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Με τον μηχανισμό αναμένεται να επιταχυνθεί ο νέος  εθνικός σχεδιασμός διαχείρισης των απορριμμάτων, να καταρτιστεί πρόγραμμα πρόληψης παραγωγής αποβλήτων, όπως επίσης και  να μεταφερθούν κονδύλια από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΕΡΑΑ) για την ενίσχυση των δράσεων για τη διαχείριση αποβλήτων.
Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, η αναθεώρηση του εθνικού σχεδιασμού θα γίνει μέσα στους επόμενους μήνες και εκτίμησε πως σε λίγο καιρό θα είναι σε προχωρημένο στάδιο και το πρόγραμμα πρόληψης αποβλήτων.
Στυλιανίδης: Στόχος να αποφύγουμε τα πρόστιμα, υπεύθυνοι οι αιρετοί για τις χωροθετήσεις
«Στόχος είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τους πόρους για τη διαχείριση των απορριμμάτων, να διασφαλιστεί με πληρότητα η προστασία του περιβάλλοντος και να εξυπηρετηθούν με αποτελεσματικότητα οι πολίτες», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages