Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για το σωφρονιστικό κατάστημα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ζητά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού για το σωφρονιστικό κατάστημα

Την παρέμβαση του Μεσσήνιου Πρωθυπουργού ζητά ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα που υπάρχει από την περιοχή για την λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος στο νομό. Χθες μάλιστα βρέθηκαν μέλη της αρμοδιας επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης για αυτοψία στους προτεινόμενους χώρους.
Ο Πρόεδρος του ΔΣΚ σε επιστολή του στέκεται επικριτικά στα όσα σημειώνονται για σωφρονιστικό κατάστημα ''Πελοποννήσου'' (η Πελοπόννησος έχει 4) και ζητά δικαιοσύνη και αξιοκρατία και όχι να... υποβαθμιστεί η Μεσσηνία έναντι της Αρκαδίας. Χαρακτηριστικά στην επιστολή του τονίζει: Ως γνωστόν, η ΘΕΜΙΣ κατασκευαστική είχε ζητήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου δύο εκπροσώπους της για τη συγκρότηση της επιτροπής καταλληλότητας για την εξεύρεση κατάλληλης θέσης για το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Πελοποννήσου. Ως εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη επιτροπή αυτή ορίσθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Φλώρος Σπύρος και η κ. Λαπαθιώτη Παναγιώτα. Αντικείμενο της επιτροπής είναι να επισκεφθεί όλα τα προταθέντα γήπεδα και να επιλέξει το καταλληλότερο. Η
 εξέλιξη αυτή ήταν συνέχεια σχετικής απόφασης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, η οποία είχε ληφθεί το Ιούνιο του έτους 2011, με την οποία είχε οριστεί η πρώτη επιτροπή εξεύρεσης γηπέδων για το Γενικό Κατάστημα Κράτησης Πελοποννήσου. Έτσι λοιπόν κλιμάκιο της Θέμιδος κατασκευαστικής, αποτελούμενο από τον κ. Ανεστάκο (Υπεύθυνο Χωροταξικού Σχεδιασμού της Θέμιδος κατασκευαστικής), έναν Αστυνομικό Υποδιευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, από έναν Μηχανικό, μια Αρχιτέκτονα και δύο άλλους αρμόδιους υπαλλήλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Φλώρο, ήρθαν χθες το νομό μας και επισκέφθηκαν τα προταθέντα γήπεδα στο Νομό Μεσσηνία ήτοι: στην περιοχή του Γαρδικίου, στην περιοχή του τοπικού διαμερίσματος Άρεως και δύο γήπεδα μεταξύ των τοπικών κοινοτήτων Πλατέως – Αρφαρών – Αριοχωρίου, στη θέση «Ράχη» και ένα γήπεδο στην περιοχή Αριστομένη Μεσσηνίας. Απομένει σε εκκρεμότητα να ελεγχθεί ένα γήπεδο στην περιοχή του Δωρίου. Προηγουμένως, η επιτροπή αυτή έχει ελέγξει αντίστοιχα γήπεδα στην περιοχή της Τρίπολης και εντός των επομένων ημερών θα επισκεφθεί και γήπεδα της περιοχής της Μεγαλόπολης. Οφείλω να σας ενημερώσω, ότι το κυριότερο κριτήριο χωροθέτησης του νέου καταστήματος κράτησης, πρέπει να είναι η δημιουργία ενός καταστήματος κράτησης στην ευρύτερη περιοχή της έδρας κάθε Εφετείου, σε προσπελάσιμη κατά το δυνατόν θέση, με στόχο την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση τόσο του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού της περιφέρειας, όσο και του καταστήματος κράτησης από τις υφιστάμενες τεχνικές και κοινωνικές υποδομές της περιοχής. Επίσης κριτήριο αποτελεί η, κατά το δυνατόν, αποδοχή της τοπικής κοινωνίας, όπως εκφράζεται από τους θεσμοθετημένους φορείς της.
Θα πρέπει να γίνουν απολύτως κατανοητά τα εξής: Είναι απαράδεκτο να ομιλεί η Περιφέρεια και να συντάσσονται έγγραφα με το ψευδεπίγραφο θέμα: «Ίδρυση Γενικού Καταστήματος Κράτησης Πελοποννήσου». Η Πελοπόννησος ως γνωστόν έχει σήμερα τέσσερα καταστήματα κράτησης, ένα στην περιοχή της Πάτρας (που υπάγεται στο Εφετείο Πατρών), ένα στην περιοχή της Τρίπολης και δύο στην περιοχή του Ναυπλίου (που και τα τρία αυτά υπάγονται στο Εφετείο Ναυπλίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages