Σθεναρή αντίσταση στα μέτρα προαναγγέλλει ο Μαργέλης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Σθεναρή αντίσταση στα μέτρα προαναγγέλλει ο Μαργέλης

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε στα διάφορα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Βασικοί άξονες των σχεδίων αυτών είναι η κατάργηση του αφορολόγητου και η φορολόγηση των εισοδημάτων μας με συντελεστή 35 %.
Πρόκειται για σχέδια που δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι είναι αντίθετα με τη σημερινή οικονομική κατάσταση των ελεύθερων επαγγελματιών και με την αναπτυξιακή προοπτική που έχει ανάγκη η χώρα. Δυστυχώς στη χώρα μας και ιδιαίτερα σε αυτή τη δύσκολη περίοδο αρκετοί επαγγελματικοί κλάδοι, με χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα τους Δικηγόρους, χρησιμοποιούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης ως εξιλαστήρια θύματα για να εκτονωθούν οι πιέσεις που ασκούνται από αλλού και κυρίως για να αποπροσανατολίσουν τη κοινή γνώμη και να την απομακρύνουν από όλους αυτούς που πραγματικά παρανομούσαν σε βάρος του ελληνικού λαού και έφεραν τη χώρα μας σε αυτό το σημείο.
 Η συντριπτική πλειοψηφία των Δικηγόρων συνεισφέρει όσο τους αναλογεί στα δημόσια έσοδα τηρώντας πιστά τις νόμιμες διαδικασίες, γι΄ αυτό και δε μπορεί να δέχεται να κατασυκοφαντείται εξαιτίας ελάχιστων εξαιρέσεων, που μπορεί να συναντήσει κανείς σε κάθε επαγγελματικό κλάδο.
 Όποιος κριτής «δικαίων και αδίκων» θέλει να αναζητήσει αυτούς που μας έφεραν εδώ, αφαιρώντας έμμεσα ή άμεσα δημόσιο χρήμα, καλύτερα να κοιτάξει πρώτα αλλού. Επίσης πρέπει να αναλογιστεί η ελληνική κοινωνία ότι οι δικηγόροι ως ελεύθεροι επαγγελματίες άμεσα επηρεαζόμενοι από τις εξελίξεις της «αγοράς» έχουν δεχτεί τεράστια μείωση των εισοδημάτων τους σε σημείο μεγάλος αριθμός δικηγόρων να βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Ιδιαίτερα οι νέοι δικηγόροι δυσκολεύονται πια να ανταπεξέλθουν ακόμη και στα βασικά έξοδα που απαιτεί το επάγγελμά μας, όπως ή ανάγκη ύπαρξης και συντήρησης ενός γραφείου, χωρίς να γίνεται καν λόγος για τη κάλυψη των αναγκών ενός νέου ανθρώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages