Μοντέλο διοίκησης της αναπτυξιακής προσπάθειας ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2012 – 2014 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Μοντέλο διοίκησης της αναπτυξιακής προσπάθειας ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου 2012 – 2014

Μοντέλο ανάπτυξης αποκτά η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με την εκπόνηση του Στρατηγικού της Σχεδιασμού για την περίοδο μέχρι το 2014. Εκτιμάται πως αυτό το κυρίαρχο εργαλείο, θα μπορέσει να αποτελέσει τη βάση για μια κοινή περιφερειακή προσπάθεια, ώστε η Πελοπόννησος να βγει δυναμικά μπροστά, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητές της, και με συγκροτημένο σχέδιο, να μπορέσει να αντισταθεί και να απαντήσει στην κρίση.
«Μοντέλο διοίκησης της αναπτυξιακής μας προσπάθειας» τον χαρακτήρισε ο Πέτρος Τατούλης σημειώνοντας πως αποτελεί την «βαθύτερη ουσία» της μεγαλύτερης διοικητικής μεταρρύθμισης των τελευταίων δεκαετιών, του Καλλικράτη, σύμφωνα με τον οποίο μόνο οι Περιφέρειες έχουν την ευθύνη να διαμορφώσουν το αναπτυξιακό μοντέλο τους. Κυρίαρχα στοιχεία του στρατηγικού αυτού σχεδιασμού είναι, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και οι δυνατότητες για υιοθέτηση καινοτόμων αντιλήψεων που θα αποτελέσουν το «κυρίαρχο εργαλείο ανάπτυξης».
Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε καινοτομίες που ήδη έχουν υλοποιηθεί, όπως η ανάπτυξη της πράσινης οικονομίας, η προσέλκυση επενδύσεων. Στις τοποθετήσεις της πλειοψηφίας των συνδυασμών, αλλά και των φορέων και αρχών που έδωσαν το παρών στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, υπήρξε η κατά βάση συμφωνία στις αρχές που προτείνονται στον στρατηγικό σχεδιασμό, μια εκ των οποίων, ήταν η έμφαση στην περιφερειακή συνείδηση. Οι περισσότεροι στάθηκαν στην αναγκαιότητα για την αλλαγή της νοοτροπίας και την κατάρτιση ενός σχεδίου, που συνολικά θα αντιμετωπίζει καινοτόμα, τις αναπτυξιακές προκλήσεις στην Πελοπόννησο. Δεν έλλειψε, πάντως, και η πολιτική και προσωπική χροιά, στις τοποθετήσεις ορισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages