Επιστολή Πετράκου σε Σαμαρά για τα πυρόπληκτα δάνεια - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Επιστολή Πετράκου σε Σαμαρά για τα πυρόπληκτα δάνεια

Επιστολή στον Πρωθυπουργό , την οποία και κοινοποιεί έστειλε ο Βουλευτής Μεσσηνίας Θανάσης Πετράκος για το θέμα των πυρόπληκτων. Αφορμή στάθηκε η αρνητική εισηγηση των Τραπεζών για ρύθμιση των συγκεκριμένων δανείων αλλά και της αρμόδιας διευθυνσης του Υπουργείου. Αναλυτικά:
 Προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά Θέμα: Μη ρύθμιση των δανείων των επιχειρήσεων των πυρόπληκτων νομών, τα οποία έχουν την εγγύηση του δανειολήπτη (Μη δημοσιοποιήσημη και υπερεπείγουσα.
 Παρακαλώ να δοθεί προσωπικά στον κ. Πρωθυπουργό σήμερα) Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει εκδώσει ακόμη απόφαση, με την οποία να ρυθμίζει όλα τα πυρόπληκτα δάνεια, δηλαδή και αυτά τα οποία έχουν την εγγύηση των δανειοληπτών και τα οποία όπως γνωρίζετε είναι τα περισσότερα (αφορά περίπου 28.000 επαγγελματίες και επιχειρηματίες των Νομών Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Εύβοιας και επαρχίας Αιγιάλειας του Νομού Αχαΐας). Σας ενημερώνω ότι μετά τη συζήτηση που είχα με την κα Ζευγώλη, Διευθύντρια του κ. Σταϊκούρα στις 4/9/2012, έστειλα νέα επιστολή στις 5/9/2012 στο Υπουργείο Οικονομικών για να προωθηθεί στη Διεύθυνση Πιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Οικονομικών (η οποία εποπτεύεται από τον κ. Στουρνάρα) και στην οποία ανέφερα ότι «απαιτείται ουσιαστικά να ληφθεί απόφαση από τη Διεύθυνση Πιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων παρόμοια με την απόφαση της Δ25 (η οποία εποπτεύεται από τον κ. Σταΐκούρα), η οποία να ρυθμίζει τα δάνεια των πυρόπληκτων Νομών της Πελοποννήσου και Εύβοιας από τις πυρκαγιές του 2007 που έχουν εγγυήσεις του δανειολήπτη». Δυστυχώς την Παρασκευή 14/9/2012 η κα Κώνστα, Διεύθυντρια του Γενικού Γραμματέα κ. Γ. Μέργου με ενημέρωσε ότι η Διεύθυνση Πιστωτικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων έχει αρνητική εισήγηση και συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει ρύθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages