Ανοικτά Μουσεία και εκδηλώσεις σε Καλαμάτα- Πύλο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ανοικτά Μουσεία και εκδηλώσεις σε Καλαμάτα- Πύλο

Οι κρίσεις οιασδήποτε μορφής, τα αίτια που τις προκαλούν, οι τρόποι με τους οποίους εκδηλώνονται και τα ίχνη που αφήνουν στην κοινωνία και τον άνθρωπο είναι το θέμα των φετινών Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς που εορτάζονται για 18η χρονιά στις 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο η Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Πολιτισμού, Αθλητισμού προσκαλεί το κοινό σε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων σε 60 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα.
Η Παρασκευή 28 του μήνα είναι αφιερωμένη κυρίως στα σχολεία ενώ το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί (29-30), η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία όλης της χώρας θα είναι ελεύθερη. Ακολουθεί το πρόγραμμα του εορτασμού: Καλαμάτα, Αρχαιολογικό Μουσείο Μεσσηνίας 29,30 Σεπτεμβρίου 2012 «Και ταύτα επ’ αργύρω γε την ψυχήν προδούς!» Ταξίδι στην Ιστορία του νομίσματος». Εκπαιδευτική δράση για ενήλικες και παιδιά με θέμα την ιστορία του νομίσματος. ΛΗ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Τηλ. 27210-63100-26410 Φρούριο Πύλου Μεσσηνίας (κτήριο Πασά) Σεπτέμβριος – Οκτώβριος 2012
Ανάδειξη της υποβρύχιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ξεναγήσεις στο κτήριο του Πασά, εκπαιδευτικά προγράμματα. Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων. Τηλ. 27230-22897 Το πρόγραμμα του εορτασμού σε όλη την χώρα και τα μουσεία της:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages