Κινέζοι προσφέρουν ζεστό χρήμα για να ελέγξουν το "σύστημα του Ιονίου" - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κινέζοι προσφέρουν ζεστό χρήμα για να ελέγξουν το "σύστημα του Ιονίου"

Καθόλου άσχετη με την επικείμενη πώληση των λιμανιών της χώρας δεν είναι η κίνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην συγκρότηση τεσσάρων «λιμενικών ομίλων», όπως έχει γράψει το thebest.gr.
Η λογική των συγχωνεύσεων των λιμανιών εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει ως δέλεαρ για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, στην κορυφή των οποίων βρίσκονται Κινέζικες εταιρείες. Οι Κινέζικες εταιρείες θέλουν το "σύστημα του Ιονίου", με τα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας, της Κέρκυρας αλλά και του Κατάκολου Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις αρχές της εβδομάδας εκπρόσωπος Κινεζικού επενδυτικού ομίλου ζήτησε από κυβερνητικό φορέα αναλυτικά στοιχεία για το οικονομικό προφίλ των λιμανιών Πάτρας και Ηγουμενίτσας, προφανώς για να προετοιμαστεί ενόψει της ιδιωτικοποίησης τους. Επιπλέον, πληροφορίες που είδαν το φως το Σάββατο, από την εφημερίδα «Παραπολιτικά», αναφέρουν ότι Κινέζοι έχουν βάλει στο «μάτι» τα λιμάνια Πάτρας και Ηγουμενίτσας ώστε να αποκτήσουν πρόσβαση στις θαλάσσιες μεταφορές από την Ελλάδα προς τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Γνωστό είναι, επίσης, ότι η κινεζική Cosco που εκμεταλλεύεται τον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του Πειραιά, ενδιαφέρεται σταθερά για τον ΣΕΜΠΟ της Θεσσαλονίκης ενώ εκφράζει ενδιαφέρον και για άλλα λιμάνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages