Τα κριτήρια στην Πελοπόννησο για το πετρέλαιο θέρμανσης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Τα κριτήρια στην Πελοπόννησο για το πετρέλαιο θέρμανσης

Μόνο σε όσους μπορούν να αποδείξουν με τιμολόγια ότι καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης και εφόσον πληρούν σειρά εισοδηματικά, γεωγραφικά και οικονομικά κριτήρια θα γίνεται μερική επιστροφή φόρου.
Με εισοδηματικά, γεωγραφικά και περιουσιακά κριτήρια και μόνο σε όσους καταναλώνουν πετρέλαιο θέρμανσης και μπορούν να το αποδείξουν με τιμολόγια αγοράς, θα γίνεται μερική επιστροφή φόρου.
Αυτό προβλέπεται στο βασικό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ώστε να αντισταθμιστεί μέρος των επιβαρύνσεων που θα υποστούν οι οικονομικά ασθενέστεροι από την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.
Ειδικότερα, οι καταναλωτές θα προμηθεύονται το πετρέλαιο θέρμανσης στην ακριβή τιμή.
Στη συνέχεια, για να λάβουν μέρος της επιστροφής των έξτρα φορο-επιβαρύνσεων, θα πρέπει να υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση με τα στοιχεία τους (ΑΦΜ, διεύθυνση κατοικίας, τετραγωνικά κλπ.), καθώς και τα στοιχεία του τιμολογίου αγοράς είτε απευθείας ηλεκτρονικά στο σύστημα «Ηφαιστος» είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.
Υστερα από έλεγχο, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα επιστρέφει την επιβάρυνση φόρου που προκύπτει σε σχέση με πέρυσι, με απευθείας πίστωση των τραπεζικών τους λογαριασμών, είτε με πίστωση στους λογαριασμούς των βενζινοπωλών, αφού ληφθούν υπόψη ορισμένα κριτήρια που θα περιορίζουν το ύψος του επιστρεφόμενου φόρου.
Οι τεχνικές λεπτομέρειες για την επιστροφή φόρου στους δικαιούχους αλλά και το πρόβλημα επιμερισμού των ποσών σε πολυκατοικίες παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages