Αφόρητη η κατάσταση με τα κουνούπια στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Αφόρητη η κατάσταση με τα κουνούπια στη Μεσσηνία

Η κατάσταση με τους πληθυσμούς και τις επιθέσεις των κουνουπιών είναι εξαιρετικά σοβαρή, διαμαρτύρεται ο Σύλλογος του Ασπροχώματος, που φροντίζει έγκαιρα να κάνει προτάσεις για να μην εμφανιστεί το ίδιο σοβαρό πρόβλημα την επόμενη χρονιά. Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Δυτικής Παραλίας-Νέας Εισόδου Καλαμάτας «Ο Ποσειδών», υποστηρίζει ότι το πρόβλημα υπάρχει επειδή δεν γίνονται έγκαιρα οι ψεκασμοί, ενώ εκφράζει την ανησυχία ότι του χρόνου, που ο σχεδιασμός καταπολέμησης των κουνουπιών θα γίνεται κεντρικά από την Περιφέρεια, η κατάσταση θα γίνει ακόμη δυσκολότερη, εφόσον δεν υπάρχει ταχύτητα στις διαδικασίες.
 Ειδικότερα, στο κείμενο διαμαρτυρίας και προτάσεων του Συλλόγου σημειώνονται τα εξής: «Παρόλο που μπήκαμε ήδη στο φθινόπωρο δυστυχώς το πρόβλημα με τα κουνούπια εξακολουθεί ,για μία ακόμα χρονιά, στην περιοχή μας και σε όλο τον Νομό να γίνεται συνεχώς και πιο έντονο. Καθημερινές είναι οι διαμαρτυρίες κατοίκων, επιχειρηματιών κλπ από όλη την Μεσσηνία (Γιάλοβα, Πύλο, Μεσσήνη, Πεταλίδι, Βέργα κλπ), και βέβαια πολύ έντονο είναι το πρόβλημα στην Δυτική Καλαμάτα και ακόμα και μέσα στην ίδια την πόλη. Πέρα από την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, απειλείται άμεσα και η υγεία μας.
Γνωρίζουμε όλοι από τα σχετικά δημοσιεύματα για τους κινδύνους μετάδοσης μολυσματικών και άλλων ασθενειών από τα κουνούπια, που μάλιστα χαρακτηρίζονται ως ο πιο επικίνδυνος εχθρός του ανθρώπου από όλο το ζωικό βασίλειο. Τραγικές βέβαια είναι και οι επιπτώσεις του φαινομένου, για την τουριστική ανάπτυξη του Νομού, και μάλιστα σε εποχή κρίσης που αυτή είναι από τα βασικά ζητούμενα. Είναι απογοητευτικό δίπλα σε μια περιοχή που πρόσφατα χαρακτηρίστηκε από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς παγκόσμια, να βλέπουμε επισκέπτες και κατοίκους να δέχονται επιθέσεις κουνουπιών σαν να βρίσκονται στην ζούγκλα του Αμαζονίου. kalamatajournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages