ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ- ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΙΝΑ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ- ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΥΧΗ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΙΝΑ;


 ΑΜΕΣΗ λύση θα πρέπει να δοθεί στο θέμα των σκουπιδιών αλλά και χωματερών με δεματοποιητές σε χωματερές που ποτέ δεν αναβαθμίστηκαν. Μπορεί να εξελίσσεται ο διεθνής διαγωνισμός για τα σκουπίδια αλλά στον Πύργο οι κάτοικοι και φορείς έβαλαν προσωρινό λουκέτο αντιδρώντας στις υποσχέσεις των αρμοδίων....Κλειστός είναι ο χώρος που πήγαιναν τα απορρίμματα του Δήμου Πύργου και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί που λειτουργούσε ο δεματοποιητής. Άτομα της Εθνικής Δράσης έχουν κλείσει την είσοδο του χώρου και δηλώνουν ότι θα μείνουν εκεί συνεχώς γιατί ο χώρος έχει υπερκορεσθεί, η σχετική Άδεια του Δήμου Πύργου έχει λήξει, η οσμή απο τα σκουπίδια σε πολύ μεγάλη απόσταση είναι αποπνυκτική.
Σε άγνωστη κατεύθυνση πηγαίνουν προς το παρόν τα σκουπίδια της πόλης του Πύργου και όλων των άλλων Δ.Δ. του Δήμου. Την ημέρα τα απορριμματοφόρα γεμίζουν απο τους κάδους της πόλης και το βράδυ κάτω από άκρα μυστικότητα μεταφέρονται σε άγνωστη, προς το παρόν, τοποθεσία και αδειάζουν. Αυτή η μέθοδος όμως δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγες του Καλλικρατικού Δήμου που προήλθε από την συνένωση Δήμου Πύργου, Δήμου Ιάρδανου, Δήμου Ωλένης και Δήμου Βώλακος. Έτσι τα σκουπίδια θ' αρχίσουν σιγά-σιγά να συσωρεύονται τις επόμενες ημέρες και η κατάσταση θα γίνει αδιέξοδη.
Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Πύργου είναι πολύ μεγάλες. Ο δεματοποιητής, οπως και οι ίδιοι δήλωναν, ήταν μιά προσωρινή λύση. Για μερικούς μήνες, το πολύ γιά 1-2 χρόνια. Ο δεματοποιητής λειτουργεί στην ίδια τοποθεσία πολλά χρόνια. Οι μπάλες που έχουν συγκεντρωθεί στον χώρο αυτό είναι πάρα πολλές, πολύ περισσότερες από το επιτρεπόμενο όριο. Η περιβαλλοντική επιβάρυνση της περιοχής είναι πολύ μεγάλη (θα αναφερθούμε σε αυτό με άλλο μας άρθρο). Τα ερωτήματα πολλά και τα έχουμε θέσει ένα χρόνο πριν στην Δημοτική Αρχή, αλλά ούτε απαντήσεις ποτέ έδωσε, ούτε φρόντισε χρόνια τώρα να βρεί λύση. Φυσικά η Μεσσηνία αναζητά εναγωνίως εδώ και καιρό λύση..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages