ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ- ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ- ΜΟΝΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ εργασίας πραγματοποίησε με τα μέλη του ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών με αφορμή την μετεξέλιξη του συνεταιριστικού κινήματος και την επικαροποίηση των στόχων του συλλόγου που μπορεί να μετεξελιχθεί σε συνεταιρισμό προδιαγραφών με υψηλά στάνταρ ποιότητας. Για τον λόγο αυτό μίλησαν στην συγκέντρωση οι εκπρόσωποιο τυο Νηλέα που θεωρούνται μια επιτυχημένη Ομάδα Παραγωγών που με κόπο και μεθοδικότητα έφτασαν στους στόχους που είχαν θέσει προ ετών.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αλεξανδρόπουλος αναφέρθηκε στο προβληματισμό που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο λέγοντας ότι "υπάρχει το θέμα αξιοποίησης του παλιού Συνεταιρισμού αφού ξεκαθαρίσει η περιουσιακή του κατάσταση αλλά με καινούργια δομή λειτουργίας καθώς είναι δύσκολο να δημιουργηθούν νέες εγκαταστάσεις με ενεργοποίηση των παλιών μελών του στο πλαίσιο μιας νέα παρουσίας για να ταυτίσουμε το αγροτικό μέλλον της περιοχής με το μέλλον του". Ο κ. Καναβός παρουσίασε στα μέλη του συλλόγου τους εκπροσώπους του Νηλέας που έχουν εμπειρία 11 ετών ώστε να διαφωτίσουν την κατάσταση που βρίσκεται ώστε να "μάθουμε τι είναι συνεταιρισμός και με ποια πλεονεκτήματα λειτουργεί".
Ο Πρόεδρος του 'Νηλέα' Γιώργος Κόκκινος ξεκίνησε λέγοντας ότι "θέλει επιμονή και δουλειά αλλά χαιρόμαστε που υπάρχει διάθεση για βοήθεια όταν γνωρίζουμε ότι η λογική ότι όλα μπορούν να γίνουν γρήγορα και εύκολα αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική" για να προσθέσει ότι "τόσα χρόνια ο Νηλέας απέκτησε ταυτότητα πριν από 4 χρόνια με ισχυρό δέσιμο των μελών του αλλά και αύξηση των αριθμό εξαγωγών του την οποία κερδίσαμε με κόπο αλλά το μυστικό της επιτυχίας είναι το αυτονόητο, δηλαδή να ενδυναμώσει τους δεσμούς των μελών του και παραγωγών που δεν υπόκειται στη λογική μιας επιχείρησης με κεφάλαια και επενδυτές αλλά με μια λογική συμμετοχικής διαδικασίας".
Εξήγησε στη συνέχεια ότι "ο συνεταιρισμός δεν γίνεται για να τα οικονομήσουμε αλλά έχει μια ξεκάθαρη αποστολή με σκοπό την ένωση δυνάμεων και μείωση του κόστους ώστε να μπορεί να λειτουργεί με αυξημένη ποιότητα προιόντων και ενίσχυση της θέσης του με εξαγωγική δραστηριότητα" για να συμπληρώσει ότι "πρέπει να διερευνηθεί αρχικά πως μειώνεται το κόστος για παράδειγμα των εφοδίων με το σημαντικό να είναι ότι χρειάζεται υπομονή και στόχοι βραχυπρόθεσμοι και άμεσοι ώστε να λειτουργεί ως Ομάδα Παραγωγών δηλαδή να διαχειρίζεται το μεγαλύτερο ποσοστό ενός προιόντος σε μια περιοχή". Παράλληλα υπογράμμισε ότι "η περιοχή των Φιλιατρών έχει το μεγάλο πλεονέκτημα σε σύγκριση με το Νηλέα που διαχειρίζεται ένα προιόν αλλά μπορεί να έχει αρκετά είδη καθώς διαθέτει κηπευτικά, λάδι και άλλα προιόντα άρα έχει μεγαλύτερη δυναμική".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages